Nyderlanduose vėl kilo didelės riaušės, suimta 150 žmonių

Nyderlanduose pirmadienio vakarą per protestus prie komendanto valandą, kuri paskelbta siekiant suvaldyti pandemiją, vėl kilo didelės riaušės.

Šimtai jaunuolių, policijos duomenimis, iki vėlaus vakaro siautėjo keliuose miestuose ir puolė policininkus. Jie prieš prasidedant komendanto valandai susirinko miestų centruose, o tada didelėmis grupėmis plėšikavo ir kėlė riaušes. Apie neramumus pranešta iš maždaug dešimties miestų, tarp jų – Amsterdamas, Haga ir Roterdamas. Policijos duomenimis, suimta per 150 žmonių.

„Begėdžiai vagys“, – sakė Roterdamo meras Ahmedas Aboutalebas. Šiame mieste, be kita ko, buvo siaubiamos parduotuvės.

Roterdame, TV stoties NOS informacija, apie 100 riaušininkų akmenimis ir petardomis puolė policininkus. Mobilus policijos dalinys panaudojo vandens patrankas ir ašarines dujas. Čia sulaikyta apie 50 asmenų.

Riaušininkai ir kituose miestuose daužė langų stiklus, plėšė parduotuves, siaubė autobusų stoteles. Nuo smurto nukentėjo ir žurnalistai bei filmavimo komandos. Policija tviteryje paragino piliečius siųsti vaizdo įrašus, kad būtų palengvintas tyrėjų darbas.

Apie vidurnaktį padėtis buvo suvaldyta, stočiai NOS sakė policijos vadas Willemas Woeldersas. „Konstatuojame, kad didžiojoje Nyderlandų dalyje vėl yra ramu“, – kalbėjo jis.

Neramumai kilo dėl vyriausybės paskelbtos komendanto valandos, kuri galioja nuo šeštadienio. Policija ir miestų vadovai mano, kad riaušėse dalyvauja įvairios grupuotės, tarp jų – koronavirusą neigiantys asmenys, futbolo chuliganai ir neonaciai.

Nyderlanduose šeštadienį įsigaliojo naktinė komendanto valanda, ji trunka nuo 21 val. iki 4.30 val. Pasak vyriausybės, ši papildoma priemonė yra reikalinga, norint užkirsti kelią labiau užkrečiamų naujojo koronaviruso variantų plitimui. Karantinas šalyje galioja jau nuo gruodžio vidurio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių