Nyderlanduose retas viesulas pareikalavo moters gyvybės, sužeidė keletą kitų žmonių

Nyderlandų pietvakarinėje dalyje pirmadienį susidaręs viesulas pareikalavo vienos moters gyvybės ir sužeidė dar devynis žmones, tapdamas pirmuoju per tris dešimtmečius pražūtingu vėjo sūkuriu šioje šalyje.

Viesulas smarkiai nusiaubė pajūrio miestą Zirikzę – nuplėšė namų stogų ir išvartė medžių, kurių dalis užvirto ant automobilių, sakė įvykio vietoje pabuvojęs naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti aukštai į orą sūkurio iškeltos nuolaužos, kai didžiulis piltuvas iš audringų debesų nusileido ant miesto vaizdingoje Zelando provincijoje.

Auka tapo 73 metų moteris iš Vasenaro miestelio netoli Hagos, nurodė policija. Vietos žiniasklaida pranešė, kad šiai turistei Zirikzės uosto rajone į galvą pataikė vėjo nublokšta stogo čerpė.

„Kelioms gatvėms Zirikzėje padaryta reikšmingos žalos. Be skraidančių stogo čerpių ir išverstų medžių, buvo nuplėšti keturių namų stogai“, – sakoma Zelando saugos tarnybos pranešime.

Vienas iš sužeistųjų buvo išvežtas į ligoninę, o aštuoniems kitiems pagalbą suteikė paramedikai. Saugos tarnyba pridūrė, kad į įvykio vietą buvo pasiųsta daug gelbėjimo tarnybų pareigūnų.

Vietos institucijos organizavo prieglobstį žmonėms, gyvenusiems dešimtyse viesulo apgadintų nuomojamų namų.

Dėl plokščio, nedaug virš jūros iškilusio reljefo Nyderlandai yra labai pažeidžiami ekstremalių meteorologinių reiškinių, bet, olandų meteorologijos agentūros KNMI duomenimis, šalyje per metus susidaro tik po kelis viesulus.

Vėliausias žmonių gyvybių pareikalavęs viesulas siautė 1992 metais, nurodė KNMI. Pražūtingiausias vėjo sūkurys šalyje susidarė 1967 metų birželio 25 dieną, kai pietiniuose Chamo ir Trichto kaimuose žuvo septyni žmonės. Viesulai žmonių taip pat pražudė 1972 ir 1981 metais.

„Smarkūs vėjo sūkuriai, taip pat vadinami viesulais, mūsų šalyje reti“, – sakoma KNMI tinklalapyje po stichijos siautėjimo pirmadienį paskelbtoje žinutėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių