Nyderlanduose koronavirusu užsikrėtę pacientai bus gydomi „Eurovizijos“ arenoje

„Eurovizija“ yra vienas iš didžiųjų dėl koronaviruso pandemijos atšauktų renginių. Pirmadienį patvirtinta, kad Nyderlanduose, arenoje, kurioje turėjo įvykti šių metų „Eurovizijos“ konkursas, bus gydomi COVID-19 liga sergantys pacientai.

„Rotterdam Ahoy“ arenoje jau paruoštos 88 lovos, ateityje arena iš viso galėtų talpinti net 680 pacientų.

65-asis „Eurovizijos“ konkursas turėjo įvykti gegužę, tačiau dėl COVID-19 pandemijos buvo atšauktas. Dar nėra aišku, ar kitais metais „Eurovizija“ bus ir vėl rengiama Nyderlanduose.

Dėl situacijos šalies ligoninėse Roterdamo valdžia renginiams skirtose erdvėse planuoja atidaryti bent kelias skubias klinikas. „Rotterdam Ahoy“ bus gydomi ne tik koronavirusu sergantys asmenys, bet ir tie, kuriems dėl protrūkio nebeužtenka vietų kitose ligoninėse.

Išilgai pakrantės besidriekiančioje Olandijos provincijoje Zelandijoje pirmadienį paskelbtas draudimas turistams šioje teritorijoje praleisti naktį. Visi lankytojai privalėjo nakvynės vietą provincijoje palikti iki pirmadienio vidurdienio, pranešė vietos valdžios atstovai.

Šis skubus įsakas galios bent jau iki gegužės 10 d. Šalies pietvakariuose esančią provinciją ypač mėgsta turistai iš Vokietijos.

Zelandijos provincijos valdžia baiminasi ligoninių perkrovos ir sveikatos apsaugos sistemos griūties. „Jei atvyks turistų banga ir jiems prireiks medikų pagalbos, tuo atveju negalėsime padėti niekam“, – rašoma provincijos tinklapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių