Norvegijos policija ieško antrojo įtariamojo dėl aukų pareikalavusių šaudynių Osle

  • Teksto dydis:

Norvegijos policija penktadienį pranešė, kad išdavė tarptautinį arešto orderį suimti antrąjį įtariamąjį dėl birželio mėnesį įvykusių šaudynių, pareikalavusių dviejų gyvybių netoli gėjų baro Oslo centre.

Įtariamasis yra 5-ą dešimtmetį įžengęs norvegas, jau anksčiau patekęs į policijos akiratį ir įtariamas „bendrininkavimu vykdant teroro aktą“, spaudos konferencijoje sakė policijos pareigūnas Borge Enoksenas (Biorgė Enoksenas).

Policija mano, kad vyras šiuo metu yra užsienyje, tačiau daugiau informacijos apie jo galimą buvimo vietą nebuvo pateikta.

Televizijos TV2 duomenimis, įtariamasis yra 44 metų islamistas Arfanas Bhatti (Arfanas Batis), kuris, kaip manoma, yra Pakistane, kuris nėra pasirašęs ekstradicijos sutarties su Norvegija.

Įtariama, kad 43 metų Zaniaras Matapouras (Zaniaras Matapuras) ankstyvą birželio 25 paryčiais ėmė šaudyti netoli Oslo centre įsikūrusio gėjų baro vykstant su miesto „Pride“ paradu susijusioms iškilmėms.

Per šaudymą žuvo du vyrai (54 ir 60 metų amžiaus), o dar 21 žmogus buvo sužeistas.

Iraniečių kilmės Norvegijos pilietis Z. Matapouras šalies žvalgybos tarnybai PST buvo žinomas nuo 2015 metų. Tuomet buvo kilęs susirūpinimas dėl galimos jo radikalizacijos ir priklausymo „ekstremistiniam islamistų tinklui“.

Norvegijos vidaus žvalgybos tarnyba anksčiau išpuolį apibūdino kaip „islamistinio terorizmo aktą“ ir nustatė, kad Z. Matapouras turi „sunkumų dėl psichinės sveikatos būklės“.

Šiuo metu jis laikomas psichiatrinėje ligoninėje, kur jam teismo nurodymu atliekama ekspertizė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tt

Tt portretas
Nereikia rengt visokius praidus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių