Norvegijoje per tris lavinas žuvo keturi žmonės, tarp jų ir užsienio turistai

  • Teksto dydis:

Norvegijos tolimojoje šiaurėje skirtingose vietovėse penktadienį užgriuvus kelioms sniego lavinoms žuvo keturi žmonės, įskaitant užsienio turistus, pranešė policija.

Policijos duomenimis, penktadienio popietę lavina užgriuvo Norvegijos tolimojoje šiaurėje esančiame Kvalvikdaleno slėnyje buvusią turistų grupę.

„Buvo penki užsieniečiai asmenys, kurie buvo išvykoje šioje vietovėje. Galime patvirtinti, kad vienas asmuo mirė“, – žurnalistams sakė policijos atstovas Mortenas Pettersenas (Mortenas Petersenas).

Jis pridūrė, kad dar du žmonės buvo sužeisti: vienas iš jų – sunkiai, o kitas su vidutinio sunkumo sužalojimais. Kiti nenukentėjo.

M. Petterseno teigimu, valdžios institucijos siekia nustatyti aukos tapatybę ir susisiekti su konsulinėmis tarnybomis, kad būtų informuoti artimiausi giminaičiai.

Lyngeno savivaldybės meras Danas Havardas Johnsenas (Danas Havardas Džonsenas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad grupė buvo iš Italijos. Tačiau nebuvo patvirtinta, ar žuvusysis buvo italas.

M. Pettersenas nurodė, kad praėjus maždaug pusvalandžiui po pirmojo pranešimo, policija gavo pranešimą apie kitą laviną netoliese esančioje Reinojos saloje, kur sniego masė užgriuvo namą ir daržinę bei nunešė juos į jūrą. Jis pridūrė, kad patvirtinta dviejų žmonių žūtis.

Policija taip pat teigė, kad incidento metu tvarte buvo apie 140 ožkų.

Vėliau vakare policija pareiškime nurodė, kad per kitą laviną prie Tverelvos upės Nordreisos savivaldybėje žuvo ketvirtas žmogus.

„Tas asmuo buvo didesnės užsienio keliautojų grupės dalis. Įvykio vietoje buvęs kitas keliautojų grupės narys surado asmenį ir pranešė pagalbos tarnyboms“, – sakė policija, nenurodydama jo tautybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
Mokslininkams laikas žinoti, kad Šiame tūkstantmetyjė, dėl Saulės intensyvumo, Šiauriniame Žemės pusrutulyje, ištirps LEDYNAI ir SNIEGYNAI! Dėl šios priėžasties, vandens lygis Žemėje pakils per 20 metrų. ATĖJO laikas, Šiaurniuose kalnų šlaituose, uždrausti lankyti bet kokius sportinius.

tik

tik portretas
maziau durnu padaru liks laukiniai gyvunai ir tie saugosi gal ir gerai gamta daro pti atranka liks zmones mastantys -;;-;;-;;-'''

Ona

Ona portretas
Patys lenda mirčiai į glėbį. Juk ištisai rašo apie lavinas ir žuvusius,ko ten lėkt pavasarį į kalnus,kai pavojus didžiausias.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių