Norvegijoje po „AstraZeneca“ skiepo mirė sveikatos apsaugos darbuotoja

Norvegijoje po paskiepijimo „AstraZeneca“ vakcina dėl kraujavimo smegenyse mirė sveikatos apsaugos darbuotoja, tačiau jokia tiesioginė sąsaja su skiepu nebuvo nustatyta, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Tai antras toks mirties atvejis Norvegijoje per kelias dienas. Praėjusį ketvirtadienį imdamasi atsargumo priemonių šalis sustabdė skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina.

Šeštadienį norvegų sveikatos apsaugos pareigūnai pranešė, kad trys sveikatos apsaugos darbuotojai buvo hospitalizuoti dėl kraujo krešulių, kraujavimo ir nenormaliai mažos trombocitų koncentracijos kraujyje. Visi šie žmonės yra jaunesni nei 50 metų ir buvo paskiepyti anglų ir švedų kompanijos vakcinos pirmąja doze.

Vienas iš šių trijų asmenų – moteris, kurios sveikata buvo gera – sekmadienį mirė dėl kraujavimo smegenyse, pranešė pareigūnai. Moteris buvo hospitalizuota ketvirtadienį, maždaug savaitė po paskiepijimo.

„Negalime nei patvirtinti, nei atmesti, kad tai kažkaip susiję su vakcina“, – žurnalistams sakė Norvegijos vaistų agentūros pareigūnas Steinaras Madsenas.

Kitų dviejų žmonių būklė, kaip pranešama, stabili.

Kita sveikatos apsaugos darbuotoja – jaunesnė nei 40 metų – Norvegijoje mirė penktadienį, praėjus 10 dienų po paskiepijimo tokia pačia vakcina. Europoje buvo ir kitų panašių mirties atvejų, pavyzdžiui, Austrijoje ir Danijoje.

Europos vaistų agentūra (EVA) aiškinasi šių atvejų aplinkybes, norėdama nustatyti, ar yra ryšys su vakcina.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) penktadienį sakė, jog „niekas nerodo“, kad reiktų nenaudoti „AstraZeneca“ vakcinos. Pati gamintoja tvirtina, kad vakcina saugi.

Norvegijos pareigūnai sako, kad šalyje „AstraZeneca“ vakcina prieš jos sustabdymą buvo paskiepyta apie 130 tūkst. žmonių.

Tarp kitų šalių, dėl panašių priežasčių sustabdžiusių skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, yra Danija, Islandija, Bulgarija, Airija, Nyderlandai, Prancūzija, Italija ir Vokietija. Pirmoji tai ketvirtadienį padarė Danija, po vieno mirties atvejo.

Danijos vaistų agentūra pirmadienį paskelbė, kad auka buvo 60 metų moteris, kuriai po paskiepijimo nustatyti krešuliai, maža trombocitų koncentracija ir kraujavimas.

Agentūra nurodė informavusi „AstraZeneca“ vakcina per pastarąsias dvi savaites paskiepytus žmones atkreipti dėmesį į tokius galimus simptomus kaip neįprastos kraujosruvos, kraujavimas, stiprūs galvos ar pilvo skausmai.

Viena „AstraZeneca“ vakcinos doze Danijoje paskiepyta apie 150 tūkst. žmonių, o dviem – 583 žmonės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Užtat mūsų valdžia naudoja šią vakciną,kad tuk daugiau mirtų žmonių. Mažiau žmonių,mažiau problemų.

nuo sputniko miršta dėl plaučių

nuo sputniko miršta dėl plaučių portretas
rusiškus puslapius pažiūrėkit, sustandėja plaučiai, negali kosėti, kraujais atsirenkčia, todėl rusijos žmonės ir vengia, kaip gali

Floridietis

Floridietis portretas
Šiandien pagaliau gavau pirmą Pfizer dozę. Labai patenkintas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių