Nigerijoje nusikaltėliai numušė naikintuvą, jo pilotas liko gyvas

Nigerijos šiaurės vakaruose esančioje Zamfaros valstijoje gerai ginkluoti nusikaltėliai numušė naikintuvą, bet jo pilotas saugiai katapultavosi ir nebuvo sučiuptas, pirmadienį paskelbė šalies oro pajėgos.

Regioną jau daug metų terorizuoja banditais vadinamų asmenų ginkluotos gaujos, įsirengusios stovyklų miškinguose rajonuose ir puldinėjančios kaimus, kur plėšia, grobia žmones ir vagia gyvulius.

Pastaruoju metu šios gaujos vis dažniau masiškai grobia moksleivius, todėl į regioną buvo atsiųsta daugiau kariuomenės, įskaitant naikintuvus.

Nigerijos oro pajėgos pranešė, kad vienas jos naikintuvų, sekmadienį skridęs „atgal iš sėkmingos oro užtvaros misijos, Zamfaros valstijoje buvo intensyviai priešo apšaudytas ir sudužo“.

„Laimei, narsus pilotas... sėkmingai katapultavosi iš lėktuvo“, – sakoma oro pajėgų atstovo Edwardo Gabkweto (Edvardo Gabkveto) pareiškime.

Jame nurodoma, kad minimas lėktuvas yra „Alpha Jet“, bet nepateikiama detalių dėl to, kaip jis buvo numuštas.

„Naudodamasis savo išgyvenimo instinktais pilotas, kurį intensyviai apšaudė... banditai, sugebėjo jų išvengti ir prisiglaudė gyvenvietėse netoliese, laukdamas saulės laidos“, – sakoma pareiškime.

Galiausiai pilotas surado armijos bazę, „kur buvo išgelbėtas“, nurodė atstovas.

Gegužę 11 karininkų, tarp jų armijos aukšto rango vadas generolas leitenantas Ibrahimas Attahiru (Ibrahimas Atahirus), žuvo jų lėktuvui prastu oru sudužus netoliese esančioje Kadunos valstijoje.

Prezidentas Muhammadu Buhari (Muhamadus Buharis), buvęs armijos generolas, į valstybės vadovo postą pirmą kartą išrinktas 2015 metais, sąjungininkų ir kritikų vis labiau spaudžiamas dėl vyriausybės darbo, sprendžiant augančias saugumo problemas daugiausiai gyventojų turinčioje Afrikos valstybėje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai !

Anonimas

Anonimas portretas
O su kuo numuse? gal su ragatke :-)

Souviet banditais vadino

Souviet banditais vadino portretas
Tai gal partizanai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių