Nepale nuošliaužai nušlavus du autobusus nuo greitkelio surasta 11 žuvusiųjų kūnų

  • Teksto dydis:

Nepale gelbėtojai iš upės, į kurią purvo nuošliauža nuo greitkelio nušlavė du autobusus, ištraukė 11 lavonų, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Gelbėtojai, ieškodami dingusių autobusų ir maždaug 50 juose buvusių žmonių, rado kūnus įvairiose upės pakrantės vietose.

Vyriausybės administratorius Khima Nanda Bhusal (Chima Nanda Busalas) sakė, kad buvo identifikuoti septyni žuvusieji, susisiekta su jų artimaisiais. Pranešama, kad trys iš jų yra indai, o keturi – Nepalo piliečiai.

Jis pridūrė, kad iš upės buvo ištraukti dar keturi žuvusieji, tačiau jų tapatybė dar nenustatyta, todėl neaišku, ar jie buvo į vandenį nulėkusiuose autobusuose.

„Paieškas tęsime tol, kol reikės, ir neketiname pasiduoti. Dirbsime, kol juos visus surasime“, – nurodė K. N. Bhusalas.

Penktadienį valdžios institucijos pranešė, kad dėl smarkių musoninių liūčių susidariusi purvo nuošliauža nušlavė du autobusus nuo greitkelio į upę.

Skelbiama, kad nuošliauža bloškė autobusus į betoninius atitvarus ir kad paskui autobusai nulėkė į Trisūlio upę.

Incidentas įvyko maždaug už 120 km į vakarus nuo Nepalo sostinės.

Trims keleiviams pavyko išsigelbėti. Šiuo metu jie gydomi ligoninėje, jų gyvybei pavojus negresia.

Pirmasis lavonas buvo surastas sekmadienį maždaug už 50 km nuo avarijos vietos. Kiti kūnai rasti netoli sienos su Indija, du iš jų – Tribenyje, daugiau kaip už 100 km nuo nuošliaužos vietos, pranešė pareigūnai.

Saugumo pajėgų gelbėtojai dingusiųjų ieško naudodami magnetus, nardymo įrangą ir povandeninius sonarinius vaizdo prietaisus.

Nepalą birželio–rugsėjo mėnesiais merkia musoninės liūtys, dėl kurių šioje kalnuotoje Himalajų šalyje dažnai susidaro purvo nuošliaužos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių