Naujoji Zelandija: ugnikalnio išsiveržimo aukų skaičius padidėjo iki 22

Praėjusių metų gruodį įvykusio ugnikalnio išsiveržimo Naujosios Zelandijos Baltojoje saloje aukų skaičius padidėjo iki 22 žmonių. Tai ketvirtadienį savo oficialiame tinklalapyje pranešė šalies policija.

„Dar vienas žmogus mirė dėl traumų, patirtų per ugnikalnio išsiveržimą Baltojoje saloje 2019 metų gruodžio 9 d. Oficialus dėl šios tragedijos žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 22“, - sakoma pranešime.

Pasak Naujosios Zelandijos policijos, 64 metų Horstas Westenfelderis mirė „užsienio ligoninėje gydant traumas, jo patirtas Baltojoje saloje“.

Anksčiau buvo pranešta apie 21 stichijos auką.

Ugnikalnis Baltojoje saloje, kuri yra Gausos įlankoje, už 270 kilometrų į pietus nuo Oklando, išsiveržė gruodžio 9 d. Policijos duomenimis, išsiveržimo metu saloje ir jos apylinkėse buvo 47 žmonės – Naujosios Zelandijos piliečiai ir turistai iš Australijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Kinijos, Malaizijos, Vokietijos.

Baltoji sala – vienintelė aktyvi vulkaninė Naujosios Zelandijos sala. Ankstesni išsiveržimai ten buvo užfiksuoti 2012 metų pabaigoje – 2013 metų pradžioje. Ji yra viena iš labiausiai lankomų vulkaninių pasaulio salų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių