Per naujas šaudynes JAV užpuolikas ligoninėje nušovė mažiausiai 4 žmones

Oklahomos valstijos Talsos mieste trečiadienį užpuolikas ligoninėje nušovė mažiausiai keturis žmones, pranešė policija.

Šaudynės – dar vienos iš Ameriką purtančios tokių nusikaltimų virtinės – įvyko Teksase šeimoms laidojant prieš savaitę mokykloje surengtų žudynių aukas.

Talsos įtariamasis, kuris buvo ginkluotas šautuvu ir pistoletu, taip pat žuvo per išpuolį sveikatos apsaugos sistemos „St. Francis Health System“ komplekse, sakoma policijos pranešime.

„Šiuo metu žinome apie keturis žuvusius civilius... Yra vienas šaulys, žuvęs, ir šiuo metu manome, kad jis nusižudė“, – sakė Talsos policijos departamento viršininko pavaduotojas Ericas Dalgleishas (Erikas Dalgleišas).

Yra vienas šaulys, žuvęs, ir šiuo metu manome, kad jis nusižudė.

Pasak jo, pareigūnai reagavo iškart, kai tik sulaukė skambučių, kad į vienos minėtai sistemai priklausančios klinikos antrąjį aukštą įsiveržė užpuolikas. Policija tikrino aukštą po aukšto, palatą po palatos.

Kol kas neaišku, kiek kitų žmonių galėjo būti sužeista.

Kaip sakė E. Dalgleishas, išpuolis nuo pagalbos skambučių iki akimirkos, kai pareigūnai aptiko šaulį, truko apie keturias minutes.

Laidotuvės Juvaldyje

Šaudynės Talsoje yra toli gražu ne vienintelės, pastarąjį mėnesį sukrėtusios Jungtines Valstijas.

Gegužės 14 dieną Bafale Niujorko valstijoje baltųjų viršenybės šalininkas, taikydamasis į afroamerikiečius, vienoje parduotuvėje nužudė 10 žmonių. Užpuolikas liko gyvas, jam pateikti kaltinimai.

Po dešimties dienų pusiau automatiniu AR-15 tipo šautuvu apsiginklavęs 18-metis įsiveržė į pradinę mokyklą Juvaldžio miestelyje Teksase ir nužudė 21 žmogų, įskaitant 19 mažų vaikų. Vėliau teisėsaugos pareigūnai užpuoliką nušovė.

Trečiadienį Juvaldyje buvo palaidotas vienas iš dviejų per šaudynes žuvusių mokytojų. Antradienį įvyko kai kurių nužudytų vaikų laidotuvės.

Ginklų kontrolės griežtinimui JAV smarkiai priešinasi dauguma respublikonų ir kai kurie kaimiškųjų valstijų demokratai.

Tačiau prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), kuris savaitgalį apsilankė Juvaldyje, šią savaitę žadėjo toliau siekti reformos ir sakė: „Mano nuomone, padėtis taip pablogėjo, kad visi pradeda tai vertinti protingiau.“

Kai kurie įtakingi JAV Kongreso nariai reiškė atsargų optimizmą, o viena abiejų partijų senatorių grupė savaitgalį ieškojo galimybių kompromisui.

Pranešama, kad jie didžiausią dėmesį skyrė tokiems klausimams, kaip amžiaus, nuo kada galima įsigyti šaunamųjų ginklų, padidinimas ir leidimas policijai paimti ginklus iš žmonių, galinčių kelti pavojų sau ar kitiems, tačiau apie visišką galingų ginklų uždraudimą nebuvo kalbama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Puikios žinios. Pirmyn, Amerika.

daugiau ginklu

daugiau ginklu portretas
stipru

Karma \\\\\.../////

Karma  \\\\\...///// portretas
.....\\\\\\\\\\\\\\\\\
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių