NATO vadovas: tokių baisybių kaip Bučoje Europa jau seniai nematė

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad netoli Kyjivo esančioje Bučoje užfiksuotos civilių žudynės yra pasibaisėtinos.

„Tokio žiaurumo prieš civilius gyventojus Europoje nematėme ne vieną dešimtmetį, tai pasibaisėtina ir visiškai nepriimtina“, – J. Stoltenbergas teigė CNN, kalbėdamas apie iš Rusijos pajėgų atkovotame mieste rastus nužudytus civilius gyventojus.

Be to, NATO vadovas teigia nesantis „pernelyg optimistiškai nusiteikęs“ dėl Rusijos tvirtinimų, kad jos kariai yra išvedami iš Ukrainos sostinės.

„Tai, ką matome, nėra išvedimas. Matome, kad Rusija pergrupuoja savo karius, – jis sakė CNN.

„Jokiu būdu neturėtume būti pernelyg optimistiški, nes išpuoliai tęsis. Taip pat esame susirūpinę dėl galimo išpuolių suintensyvėjimo“, – pridūrė J. Stoltenbergas.

Pakvietė TBT atstovus į Bučą surinkti įrodymus

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) ir kitų tarptautinių organizacijų misijas kuo greičiau atvykti į Bučą ir kitus Kyjivo priemiesčius, kad juose surinktų įrodymus apie rusų įvykdytus karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui, skelbia šalies naujienų agentūra „Ukrinform“.

Tai ministras pareiškė sekmadienį, duodamas interviu britų radijui „Times Radio“.

„Raginu TBT ir tarptautines organizacijas pasiųsti savo misijas į Bučą ir kitus išlaisvintus Kyjivo srities miestus ir kaimus, kuriuose bendradarbiaujant su Ukrainos teisėsaugos institucijomis kuo skubiau būtų surinkti visi Rusijos karo nusikaltimų įrodymai“, – sakė D. Kuleba.

Ministras pridūrė, kad Ukrainos užsienio reikalų ministerija jau išsiuntė atitinkamą prašymą TBT.

„Rusija yra blogiau nei ISIS“, – sakė jis, pabrėždamas, kad nusikaltėlių patraukimas atsakomybėn tapo jo gyvenimo tikslu.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBučacivilių žudymaiNATO vadovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu kad

Akivaizdu kad portretas
Eilinė melo dozė

Anonimas

Anonimas portretas
Niekada negalvojau,kad Rusija gali nusiristi iki tokio lygio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių