Našlaičiais tapę Ukrainos kūdikiai perkelti į saugesnį prieglobstį: dauguma sunkiai serga

  • Teksto dydis:

Daugiau nei septyniasdešimt našlaičių iš Šiaurės Ukrainos perkelti į saugesnį prieglobstį Kyjive. Dauguma vaikų – sunkiai serga, tad kelionė humanitariniu koridoriumi iš rusų kariuomenės siaubiamo gimtojo miesto buvo ypač sudėtinga. Gydytojai bijo, kad antros tokios sunkios kelionės kai kurie našlaičiai neištvers, praneša LNK.

Iš rusų kariuomenės siaubo nuo Šiaurės Ukrainos Sumų miesto evakuota 71 našlaitis. Sumuose nuo bombardavimo vaikai kelias savaites slėpėsi rūsiuose, ir vos tik atsirado saugesnė galimybė pabėgti, humanitariniu koridoriumi buvo išgabenti į Kyjivo širdies ligų institutą.

„Tai – vaikai iš Sumų vaikų globos namų, evakuoti keturiais greitosios pagalbos automobiliais. Per stebuklą jie buvo nuvežti į Kyjivą, nes kelias buvo labai sunkus. Mūsų ligoninėje jie nakvojo, buvo pamaitinti, sutvarkyti. Šiandien jie turi vykti į Lvivą tais pačiais greitosios pagalbos automobiliais. Kartu su jais siunčiame du savo reanimatologus“, – kalbėjo Ukrainos širdies instituto direktorius Borisas Tudorovas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Didžioji dalis vaikų sunkiai serga, jiems reikia nuolatinės medikų priežiūros.

„Visi vaikai turi įgimtų ydų, cerebrinį paralyžių ir panašias patologijas“, – tikino B. Tudorovas.

Tad ne visi našlaičiai bus siunčiami į Lvivą, mat gydytojai baiminasi, kad jaunesni ir sunkiau sergantys vaikai ilgos kelionės neišgyvens.

Scanpix nuotr.

„Taip ilgai keliauti jiems pavojinga, ypač be inkubatorių“, – sakė B. Tudorovas.

UNICEF duomenimis, nuo Rusijos invazijos pradžios iš Ukrainos pabėgo maždaug 1,5 mln. vaikų.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskūdikiainašlaičiaievakuoti našlaičiaikaras UkrainojeUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių