Mobilizuotas rusų karys: mums oficialiai pasakė, kad jokio pasirengimo prieš išvykstant nebus

  • Teksto dydis:

Rusijos propagandiniai kanalai trumpam ir be garso parodė, kaip gynybos ministras Sergejus Šoigu inspektuoja mobilizuotų karių parengimo stovyklą, bet patys ką tik į kariuomenę pašaukti rusų rezervininkai sako, kad jokio parengimo jie negavo, pasakojama LNK reportaže.

„Sveiki, čia – pirmasis tankų pulkas. Mums oficialiai pasakė, kad jokio pasirengimo prieš išvykstant į karo veiksmų zoną nebus. Pulko vadai šią informaciją oficialiai patvirtino, rugsėjo 29 dieną mus turi siųsti į Chersoną“, – kalbėjo rusų karys.

Ukrainiečiai savo ruožtu perspėja, kad jiems nesvarbu, ar prieš juos kariaus rusų kontraktininkai, ar pasamdyti kaliniai, ar rezervininkai – visi jie pralaimės. Beje, jie jau paėmė į nelaisvę rusų, kurie buvo mobilizuoti pagal Vladimiro Putino įsaką. Tai akivaizdžiai patvirtina faktą, kad šie vyrai, į rankas gavę tik seną automatą ir šovinių, buvo pasiųsti tiesiai į frontą.

„Aš – Paškovas Aleksėjus Vladimirovičius, gimęs 1977 metais, į Rusijos armiją pašauktas Maskvoje 2022 metų rugsėjo 21 dieną. Atvykau į Kupenskio miestą, kad žudyčiau nacionalistinius batalionus. Kai čia patekau, supratau, kad jokių nacionalistinių batalionų čia nėra, o yra paprasti, taikūs gyventojai: senukai, moterys ir vaikai. Aš prašau tokių išsigimėlių su tokia uniforma kaip mano daugiau čia nevažiuoti. Nuoširdžiai gailiuosi ir atgailauju, kad taip pasielgiau“, – pasakojo rusų karys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Dėl tokios padėties Rusijos ginkluotose pajėgose visi, kurie turi bent šiek tiek santaupų ir supranta, kas jų laukia, bando iš šalies ištrūkti. Todėl Gruzijos ir Kazachstano pasienyje nusidriekė milžiniškos nuo mobilizacijos bėgančių rusų eilės.

Kremliaus režimas kol kas nebando jų sustabdyti. Kita vertus, tai žmonės, kurie nusprendė aktyviai ieškoti būdų, kaip išvengti mirties už beprotiškas V. Putino idėjas, todėl tokie žmonės V. Putinui tikrai nėra reikalingi. Jie gali būti net pavojingi.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras Ukrainojerusų kariaimobilizacijaVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių