Minske – šūviai: pareigūnai vaiko protestuotojus

  • Teksto dydis:

Prie „Drozdy“ gyvenvietės Minske, kur gyvena Baltarusijos vadovybė, susirinkus nesankcionuoto opozicijos maršo dalyviams, nuskambėjo perspėjamieji šūviai į orą.

Kaip agentūrai „Interfax“ pranešė liudininkai, po to, kai daugiatūkstantinė žmonių kolona susirinko prie užkardos ir protestuotojų skaičius ėmė sparčiai augti, pareigūnai paleido į orą kelis šūvius.

Iš kokio ginklo šaudytą ir ar yra sužeistųjų nepranešama.

Anksčiau protestuotojų kolonai Nugalėtojų prospekte prie prekybos centro „Arena City“ kelią blokavo OMON pareigūnai. Jie apsupo pirmas protestuotojų grupes ir ėmė suiminėti žmones.

Policija skelbia, kad ginklas nebuvo panaudotas

Minsko policija nepatvirtino liudininkų pranešimų, kad jėgos struktūrų pareigūnai šaudė į orą.

„Ginklai nebuvo naudojami“, – agentūrai „Interfax“ sakė policijos atstovė Natalija Ganusevič. Jos teigimu, „padėtis išlieka kontroliuojama“.

Protestuotojai pradėjo statyti barikadas

Protesto akcijos dalyviai pradėjo statyti barikadas, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė liudininkai.

Jie nurodo, kad opozicijos surengto maršo dalyviai į Timiriazevo gatve neša vandeniu pripildomus plastikinius kelio barjerus ant važiuojamosios dalies. Šiuo metu transporto eismas čia nevyksta, nes važiuojamoji dalis yra užpildyta žmonėmis.

Kamufliažiniais drabužiais vilkėjęs asmuo paleido šūvius į orą

Neidentifikuotas vyras, vilkėjęs juodais kamufliažiniais drabužiais ir balaklavą, paleido šūvius į orą netoli Minsko arenos.

Kaip praneša naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, juodus kamufliažinius drabužius ir neperšaunamą liemenę bei baklavą vilkėjęs vyras su dar keturiais civilinius drabužius vilkėjusiais asmenimis išlipo iš mikroautobuso be numerių ir patraukė link prie Minsko arenos susirinkusių protestuotojų.

Tuomet vienas jų paleido šūvius į orą, o išsigandę žmonės puolė bėgti į šalis.

Kol kas nėra informacijos apie nukentėjusius, taip pat apie šaulio tapatybę ir jo priklausomybę kuriai nors iš valdžios struktūrų.

Neramumai vyksta ir Breste 

Teisėsaugos pareigūnai prieš opozicijos šalininkus Baltarusijos Bresto mieste naudoja specialiąją techniką.

Kaip agentūrai „Interfax“ pranešė liudininkai, šimtai žmonių sekmadienį Breste išėjo į gatves reikšdami solidarumą su protestuojančiais Minske.

Policijos pareigūnai kelis kartus perspėjo susirinkusiuosius, kad akcija nebuvo suderinta su valdžia, o vėliau žmonėms išvaikyti panaudojo vandens patrankas, pranešė liudininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Tuoi ir Lietuvoje prasidės sukėlimas, nes taip ilgai nesites buožių šnaudojimas , nes milijonieriai dyksta kaip grybai, nejaugi minimumą uždirbantis rinkėjai neatbus iš lietargo miego.

separatistai

separatistai portretas
nori nuverst Lukosenka ir isgrobstyti,prixvatinti Tautos ir Valstybes turta ,taip kaip Lietuvoje pries 30 metu ir kaip hohlendijoje,beda per didele 'demokratija' , kuri veda i susinaikinima valstybes savarankiskuma,bet ..... .

o

o portretas
kas butu jei tokia ar panasi hebra apsuptu turniskes? tai garantuotai be ginklo neapseitumet tai koki/u velniu cia nagrinejat kitos salies veiksmus kurie logiskai protingi bet spec t uzleido savo darba nesitykedami kad taip gali but pasirodo netik vyrusas bet ir genocidas prasiverzia pro sienas nes jas prakiurde euroturgelis su soroszydjankiais?...
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių