Maskvos teismas skyrė piniginę baudą A. Navalnui

Rusijos sostinės teismas įpareigojo opozicionierių Aleksejų Navalną sumokėti 350 tūkst. rublių (3,9 tūkst. eurų) verslininkui Aleksandrui Udodovui pagal civilinį ieškinį dėl garbės ir orumo gynimo.

„Teismas patenkino šiuos reikalavimus: pripažinti informaciją neatitinkančia tikrovės, žeminančia garbę, orumą ir dalykinę reputaciją, įpareigoti pašalinti internete paskelbtą informaciją, įpareigoti atsakovą paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją, taip pat iš atsakovo priteisti ieškovui 350 tūks. rublių moralinei žalai kompensuoti“, – penktadienį pranešė Maskvos Liublino rajono teismo spaudos tarnyba.     

Savo ieškinyje A. Udodovas prašė priteisti iš A. Navalno 500 tūkst. rublių moralinei žalai kompensuoti, taip pat paneigti ir pripažinti neatitinkančia tikrovės informaciją, kurią platformoje „YouTube“ paskelbė atsakovas.  

Anksčiau skelbta, kad A. Udodovas vedęs Rusijos vyriausybės vadovo Michailo Mišustino seserį Nataliją. Tačiau penktadienį informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad „gruodžio 18 dieną Maskvos civilinės metrikacijos skyrius, išnagrinėjęs prieš mėnesį pateiktą prašymą,  užregistravo verslininko A. Udodovo ir premjero M. Mušustino sesers N. Steninos santuokos nutraukimą“.


Šiame straipsnyje: Aleksejus Navalnasteismasbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Durnius

Durnius portretas
Ka jis nori laimet,nieko.

Taip

Taip portretas
Durnius, vos nenudvese ir vis tiek toliau savo daro. Manau gyvybe brangi ir ją munipuliuoti negalima.Kitas kartas nemeluos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių