Maskvoje per demonstraciją sulaikyti mažiausiai aštuoni žurnalistai

Maskvos policija per taikią demonstraciją prieš Rusijos teismų spaudimą nepriklausomai žiniasklaidai laikinai suėmė mažiausiai aštuonis žurnalistus.

Žiniasklaidos atstovai šeštadienį priešais Vidaus saugumo tarnybos FSB būstinę Lubiankos aikštėje protestavo dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo, įvardijant juos „užsienio agentais“.

Demonstracija prasidėjo po to, kai penktadienį valdžios institucijos „užsienio agentu“ paskelbė populiarų ir nepriklausomą internetinį transliuotoją „Dožd“, kuris kritikuoja Kremlių.

Tie, kuriuos palietė valdžios veiksmai, kalba, kad „užsienio agento“ epitetas veda į atskirtį, ir laisvas žurnalistinis darbas tampa praktiškai neįmanomas. Kai kurios žiniasklaidos priemonės jau nutraukė savo darbą ar bijo dėl savo ateities.

„Žurnalistika nėra nusikaltimas“, – buvo parašyta ant demonstranto plakato, kaip pranešė žmogaus teisių portalas ovdinfo.org.

Pasak portalo, policija išvežė žmones, nenurodydama jokios priežasties arba nurodydama tariamą koronaviruso taisyklių pažeidimą.

Radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas apkaltino valdžią „absoliučiu teisių pažeidimu“ sprendimo dėl „Dožd“ atveju.

„Mes žinome, kad mūsų kolegos yra sąžiningi profesionalai, ir norime, kad jie kreiptųsi į teismą dėl šio neteisingo ir politinio sprendimo“, – sakė A. Venediktovas.

Prieštaringai vertinamame „užsienio agentų“ sąraše dabar yra 18 organizacijų ir 25 asmenys.

Žiniasklaida ir nevyriausybinės organizacijos, gaunančios pinigų iš užsienio šalių, privalo registruotis kaip „užsienio agentai“ Rusijoje ir atskleisti turimą turtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių