Maskva: Kijevas siekia jėga susigrąžinti Donbasą

Vėliausi Kijevo veiksmai galimai byloja, kad Ukrainos valdžia ketina jėga užimti separatistinio konflikto krečiamas šalies rytines teritorijas, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Susidaro įspūdis, kad Kijevas sąmoningai stumia kontaktinės grupės derybas į aklavietę, siekdamas atrišti sau rankas, kad galėtų susigrąžinti Donbasą karinėmis priemonėmis“, – per spaudos konferenciją sakė M. Zacharova.

Ji pabrėžė, jog „Ukrainos vadovybės tikėjimą, kad galima jėga išspręsti konfliktą, padidina nepaliaujamas ginklų bei šaudmenų tiekimas iš Vakarų šalių ir, žinoma, jų karinių mokymų misijų dislokavimas šalies teritorijoje“.

„Raginame Vakarų sostines, pumpuojančias į Ukrainą ginklus – visų pirmą Vašingtoną, taip pat Berlyną ir Paryžių – liautis skatinti šalies militarizaciją ir pasinaudoti savo įtaka, kad politinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis sugrąžintų Kijevą į ilgalaikės taikos Donbase kelią“, – pabrėžė rusų URM atstovė.

Separatistinis konfliktas Luhansko ir Donecko srityse tęsiasi nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo remti prorusiškus kovotojus.

Šių metų pradžioje smurtui suintensyvėjus, Rusija balandį netoli sienos su Ukraina sutelkė 100 tūkst. karių, todėl buvo nuogąstaujama, kad užsitęsęs konfliktas gali smarkiai eskaluotis.

Neilgai trukus Rusija paskelbė pajėgas atitraukianti, bet Kijevas ir jį remiantis Vašingtonas teigė, kad atitraukimas buvo riboto masto.

Konfliktas Rytų Ukrainoje iš viso nusinešė daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadui

 tadui portretas
Jei tavo bobute turetu kiausus, butu diedukas ir taip pat butu niekam nereikalinga :)

<Bet tai vistiek

&lt;Bet tai vistiek   portretas
esi bukesnis už ta višta

tadas

tadas portretas
jei donbasas neturetu anglies butu niekam nereikalingas.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių