Malyje sudužus lėktuvui žuvo rusų pilotas

Malyje antradienį sudužus lėktuvui, kurį Rusija neseniai pristatė šios šalies ginkluotosioms pajėgoms, žuvo rusų pilotas, naujienų agentūrai AFP sakė vienas karininkas.

Šaltinis, kuris kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, nepateikė daug detalių apie netoli šiaurinio Gao miesto įvykusį incidentą, bet sakė, kad lėktuvas sudužo grįždamas iš patruliavimo misijos.

Sudužęs lėktuvas yra sovietiniais laikais tuometinėje Čekoslovakijoje sukurto modelio „Albatros“. Šie lėktuvai buvo sukurti mokomosioms užduotims, bet vėliau buvo pritaikyti kovinėms misijoms kai kuriose eksporto rinkose.

Minėtas karininkas sakė, kad sudužęs lėktuvas buvo tarp Malio kariuomenės „naujų pirkinių“.

Malis nuo 2012 metų kovoja su džihadistų sukilimu. Šalies šiaurėje kilęs smurtas išplito į centrinę ir pietinę Malio dalis, taip pat į kaimyninius Burkina Fasą ir Nigerį.

2020-ųjų rugpjūtį valdžią Malyje užgrobusi chunta nusigręžė nuo šalies tradicinės sąjungininkės Prancūzijos ir ėmė palaikyti glaudesnius ryšius su Rusija.

Kremliaus parama apima daug operatyvininkų, kuriuos Malis vadina kariniais instruktoriais, o Vakarų šalys – rusų privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniais, taip pat nemažai kovos lėktuvų ir sraigtasparnių.

Antradienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Malio chuntos lyderis Assimi Goita (Asimis Goita) telefonu sutarė stiprinti dvišalį bendradarbiavimą saugumo srityje, „siekiant eliminuoti Malyje teroristines grupes“, paskelbė Kremlius.

Be to, V. Putinas pasakė A. Goitai norintis padovanoti Maliui rusiškų trąšų, įstrigusių Vakarams paskelbus sankcijas Maskvai dėl jos invazijos Ukrainoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
O kam cia idomus tas skeltanagis pilotas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių