A. Lukašenka: Baltarusijoje koronavirusas neplinta kaip lavina

Baltarusijoje sergamumas naujuoju koronavirusu nemažėja, bet ir nedidėja kaip lavina. Tai antradienį pareiškė šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka, išklausęs pranešimą, kaip sveikatos apsaugos sistema pasirengusi priešintis infekcijos plitimo grėsmei.

„Mes sirgsime. Tik pageidautina, kad sergamumas nedidėtų kaip lavina, kad ši linija būtų kuo horizontalesnė. Kol kas sveikatos apsaugos sistema su tuo susitvarko“, - sakė valstybės vadovas, kurį cituoja naujienų agentūra „BelTA“. Anot A. Lukašenkos, „šiandien respublikoje hospitalizuoti 794 žmonės, 31 pacientas prijungtas prie dirbtinio plaučių ventiliavimo aparatų“. „Katastrofos tikrai nėra, - pabrėžė jis. – Taip, prieaugis fiksuojamas. Ačiū Dievui, jis nedidėja kaip lavina. Ir tai reikia išlaikyti“.

Pasak Baltarusijos vadovo, negalima taikstytis su žmonių žūtimi, reikia kovoti dėl kiekvieno žmogaus gyvybės.

A. Lukašenka taip pat pareikalavo, kad vyriausybė kuo greičiau išspręstų individualių apsaugos priemonių problemą. „Aš premjerą ir vyriausybę įspėjau: jeigu baigiantis savaitei atsakingi žmonės man praneš, kad kažko trūksta vaistinėse, parduotuvėse ar ligoninėse, ypač – gydytojų apsaugai, - vyriausybės nebus. Dirbs kiti“, – pagrasino Baltarusijos prezidentas.

Balandžio 6 d. Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šalyje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius išaugo iki 700, o 13 infekuotųjų mirė. Baltarusijoje karantinas kol kas nepaskelbtas.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 1,3 milijono žmonių, per 70 tūkstančių infekuotųjų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių