Liuksemburgas skelbia ekstremalią padėtį

Kovoje su koronaviruso pandemija Liuksemburgo premjeras Xavieras Bettelis antradienį paskelbė ekstremalią padėtį.

„Tai ypatingas instrumentas, tačiau jis reikalingas, kad krizė būtų kuo greičiau suvaldyta“, - sakė jis parlamente. Premjeras rėmėsi iki šiol niekad netaikytu Liuksemburgo konstitucijos straipsniu, anot kurio, didysis hercogas „tarptautinės krizės“ atveju daugiausiai trims mėnesiams gali imtis priemonių, prieštaraujančių galiojančiai teisei.

„Kiek įmanoma daugiau ir kiek įmanoma ilgiau likite namuose, - sakė X. Bettelis, kreipdamasis į 600 000 Didžiosios hercogystė gyventojų. – Neturėkite kontakto su kitais žmonėmis“. Jis žinąs, kad daugeliui liuksemburgiečių patinka drauge leisti laiką gamtoje ar rengti piknikus. „Dabar tai blogai. Turite suprasti, kad tiesioginiai socialiniai kontaktai turi būti sumažinti iki minimumo“, - aiškino vyriausybės vadovas.

Raginimas likti namuose netaikomas asmenims, einantiems į darbą, pas gydytoją, apsipirkti ar kitais svarbiais reikalais. X. Bettelis patikino: „Valstybė ir institucijos toliau funkcionuoja“.

Šiuo metu, sveikatos ministrės Paulettės Lenert duomenimis, šalyje yra 140 infekuotų asmenų, šeši jų gydomi ligoninėse. Pirmadienį infekuotųjų dar buvo 81.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių