Lenkijos kasykloje po griūties rastas antras negyvas kalnakasys (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

Pietų Lenkijoje esančioje anglių kasykloje po ankstesnę dieną įvykusio stipraus požeminio smūgio ir griūties dirbantys gelbėtojai sekmadienį paskelbė radę antrą negyvą kalnakasį.

Anksčiau sekmadienį buvo aptiktas kitas kalnakasys. Dar trys žmonės yra dingę.

Nelaimė Zofiuvkos kasykloje Jastšembio Zdrujaus mieste netoli Lenkijos sienos su Čekija įvyko šeštadienį apie 11 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku, kai po žeme dirbo 250 kalnakasių. Maždaug 900 metrų gylyje esančiame tunelyje, kur įvyko griūtis, tuo metu buvo 11 žmonių. Keturiems jų pavyko ištrūkti, o po kelių valandų gelbėtojai aptiko dar du sužeistus kalnakasius ir juos iškėlė į paviršių.

Jastšembio anglių bendrovės vadovas Danielis Ozonas sekmadienį sakė, kad gydytojas patvirtino dviejų žmonių žūtį ir kad jų tapatybę dar reikia patikrinti.

Anglių kasyba Lenkijoje yra klestinti pramonė, o anglys tebėra pagrindinis energijos ir šildymo šaltinis valstybėje, nors Lenkija palaipsniui stengiasi pakeisti šias iškasenas atsinaujinančiais ir švaresniais energijos šaltiniais.

Statistikos biuro skaičiavimais, pernai šalyje buvo iškasta apie 65,8 mln. tonų anglių, apie 4,8 mln. tonų mažiau nei užpernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių