Latvijoje rastos dvi negyvos gulbės, užsikrėtusios itin užkrečiamu paukščių gripu

Latvijos maisto saugos ir veterinarijos tarnyba trečiadienį pranešė, kad šalyje pirmąkart buvo užfiksuota laukinių paukščių užsikrėtimo itin užkrečiamu paukščių gripu atvejų.

Tarnyba nurodė, kad paukščių gripą HPAI sukeliančio viruso buvo rasta ištyrus dvi kritusias gulbes, rastas pajūrio miesto Jūrmalos paplūdimyje. Tai pirmasis atvejis, kai Latvijoje buvo nustatytas paukščių užsikrėtimas šia liga.

Pasak pareigūnų, viruso išplitimas laukinių paukščių populiacijoje didina riziką užsikrėsti naminiams paukščiams. Žemės ūkio ministerija planuoja paskelbti papildomų biologinės apsaugos priemonių visuose šalies paukštininkystės ūkiuose, įskaitant draudimą naminius sparnuočius išleisti į lauką.

Maisto saugos ir veterinarijos tarnyba paragino visus paukščių augintojus užtikrinti, kad nebūtų jokio kontakto su laukiniais paukščiais, ypač vandens sparnuočiais, tokiais kaip gulbės ar antys. Be to, raginama susilaikyti šią žiemą ateinantį pavasarį nepirkti paukščių ne iš Europos šalių.

Pastebėję bet kokius paukščių gripo simptomus tarp savo auginamų sparnuočių, ūkininkai ir kiti augintojai privalo nedelsiant apie tai pranešti Maisto saugos ir veterinarijos tarnybai.

Pareigūnai taip pat ragina pranešti tarnyboms apie pastebėtus negyvus vandens paukščius.

HPAI yra itin užkrečiamas paukščių susirgimas, pažeidžiantis daugelį organų ir galintis nulemti didelio masto sparnuočių žūties atvejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeigu

Jeigu portretas
kažkas tų virusų negamintų, jų ir nebūtų. Teisingai sakoma kad bjauriausias žvėris yra žmogus. Žmogus prarades žmogiškumą

ko

ko portretas
gero tas P gripas ir yra mutaves vyrusas kurio jeskoma bet nerandama ar nenorima rast pagal PSO programa?...

Zvalgas

Zvalgas portretas
Maziau reikia ileisti "opozicijos" veikejus is bulbasijos ir chachliandijos, nekalbant apie lengvo elgesio mergeles is rusyno ir viskas bus tvarkoje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių