L. Denisova: Rusijos valdžia į karą Ukrainoje įtrauks vaikus – tai nauja patrankų mėsos partija

  • Teksto dydis:

Rusijos valdžia įtrauks vaikus į jų karo nusikaltimus Ukrainoje ir pavers juos patrankų mėsa, Ukrainos žmogaus teisių ombudsmenės Liudmilos Denisovos žodžius cituoja Unian.

Dėl beprotiškų nuostolių, kuriuos Rusija patyrė puldama Ukrainą, bandoma suformuoti naują patrankų mėsos partiją, kad būtų tęsiamas kraujo praliejimas, skelbia Unian.

Į karą Ukrainoje ketinama siųsti vaikus – vadinamąją „Jaunimo armiją“ iš okupuoto Krymo. Tokią informaciją savo feisbuko paskyroje skelbia L. Denisova.

Ombudsmenė rašo apie Rusijos vaikų ir jaunimo karinės organizacijos „Yunarmiya“ plėtrą regionuose, besiribojančiuose su Ukraina. Nuo metų pradžios jos gretas papildė 16,5 tūkst. jaunuolių, buvo sukurti 85 nauji būriai.

 

 

„Yunarmiya“ sudėtis tik šalies pietuose ir laikinai okupuotame Kryme – 194 tūkst. jaunų vyrų ir moterų, o tai viršija Rusijos ginkluotųjų pajėgų, pradėjusių veikti kare su Ukraina, skaičių.

2022-aisiais planuojama surengti tarptautines armijos žaidynes, kuriose jaunimas bus ruošiamas tikram karui.

„Kreipiuosi į JT komisiją dėl Žmogaus teisių pažeidimų tyrimo Rusijos karinės invazijos Ukrainoje metu, taip pat į ESBO nares, kad apsvarstytų šiuos faktus!“ – rašė L. Denisova.

Anksčiau Unian pranešė, kad Ukrainos gynėjai jau likvidavo daugiau nei 19 tūkst. Rusijos įsibrovėlių.


Šiame straipsnyje: Yunarmiyavaikaikaras UkrainojeLiudmila Denisova

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių