Kyjivas atmeta Maskvos tvirtinimus, kad jos pajėgos stumiasi į priekį prie Vuhledaro

Maskvos primesta valdžia pirmadienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos žengia į priekį netoli Vuhledaro – miesto rytinėje Donecko srityje, kuri šiuo metu yra kovų epicentras Ukrainoje, tačiau Kyjivas atmeta tokį tvirtinimą.

„Mūsų daliniai toliau žengia Vuhledaro link“, – sakė Maskvos paskirtas Donecko regiono lyderis Denisas Pušilinas, nurodė Rusijos naujienų agentūros.

„Dabar galime pasakyti, kad pajėgos įsitvirtino rytinėje Vuhledaro teritorijoje, taip pat vykdomi darbai netoliese“, – pridūrė jis.

Tačiau už šią teritoriją atsakingas Ukrainos kariuomenės atstovas spaudai sakė, kad Rusijos bandymai surengti atakas nebuvo sėkmingi.

„Mūsų duomenimis, priešas buvo apšaudytas iš šaunamųjų ginklų ir artilerijos. Priešas nepatyrė sėkmės ir atsitraukė“, – agentūrai AFP sakė Jevhenas Jerinas.

Priešas neskaičiuoja žmonių ir, nepaisydamas daugybės aukų, tęsia intensyvias atakas.

„Mes nepraradome savo pozicijų“, – pridūrė jis.

Pasak D. Pušilino, Ukrainos pajėgos „turėjo laiko įsitvirtinti“ Vuhledare, o „atsižvelgiant į tai, kad ten yra daug pramoninių objektų ir daugiaaukščių pastatų, žinoma, manome, kad priešas priešinsis“.

Kyjivas praėjusią savaitę pranešė, kad vyksta įnirtingos kovos dėl Vuhledaro miesto, kuriame kadaise gyveno apie 15 000 žmonių, kontrolės.

Vuhledaras yra maždaug už 150 km į pietus nuo Bachmuto, kuriame dėl kelis mėnesius trunkančių kovų Maskva ir Kyjivas patyrė didelių nuostolių.

D. Pušilinas teigė, kad šiuo metu prie Bachmuto vyksta „aršūs mūšiai“, tačiau kalbėti apie miesto apsuptį yra dar „pernelyg anksti“.

Rytinės Donecko srities, kurią Maskvos remiami separatistai iš dalies kontroliuoja nuo 2014 metų, visiškas užėmimas yra tarp pagrindinių Maskvos karinių tikslų Ukrainoje.

Rusijos lyderis Vladimiras Putinas pernai pareiškė, kad Maskva aneksavo Donecko sritį, nors jos kariai ją kontroliuoja tik iš dalies.

Šiuo metu Maskva siekia užimti visą Donecko regioną.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pareiškė, kad dabartinė situacija fronte yra labai sunki, ir pridūrė, kad Bachmutas, Vuhledaras ir kitos Donecko srities vietovės yra „nuolat atakuojamos Rusijos“. 

„Priešas neskaičiuoja žmonių ir, nepaisydamas daugybės aukų, tęsia intensyvias atakas“, – teigė V. Zelenskis savo vakariniame kreipimesi. 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKremliuspuolimasDoneckasartilerijaVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių