Kyjivas: per apsikeitimą belaisviais su Rusija paleisti 64 ukrainiečiai, JAV pilietis

Ukraina trečiadienį pranešė, kad per naujausią apsikeitimą belaisviais su Rusijos pajėgomis pavyko išlaisvinti JAV pilietį ir 64 Ukrainos kariškius.

„Šešiasdešimt keturi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, kovoję Donecke ir Luhanske, taip pat dalyvavę ginant Bachmuto miestą, grįžta namo. Taip pat pavyko išlaisvinti JAV pilietį, kuris padėjo mūsų žmonėms – Suedi Murekezi (Suedį Murekezį)“, – socialiniame tinkle pranešė Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas.

Baltieji Rūmai patvirtino, kad JAV pilietis buvo paleistas. 

„Mes tikrai džiaugiamės šia naujiena. Tačiau dėl privatumo priežasčių tikrai negaliu išsamiau pasakoti apie šį asmenį“, – žurnalistams sakė JAV nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS pranešė, kad S. Murekezi birželio mėnesį buvo areštuotas Ukrainos rytinėje Donecko srityje ir apkaltintas dalyvavimu antirusiškuose protestuose bei „etninės neapykantos“ kurstymu.

Remdamasi jo advokatu TASS nurodė, kad S. Murekezi gimė Ruandoje, o 1994-aisiais su šeima persikėlė į Jungtines Valstijas. Advokatas tvirtino, kad S. Murekezi dirbo viename naktiniame klube Chersono mieste, ir neigė, kad jo klientas buvo kovotojas.

Ukrainos pareigūnai sako, kad atsiėmus Chersoną kovų epicentru tapo Donecko sritis, kur Rusijos kariuomenė jau keli mėnesiai bando užimti Bachmutą.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojebelaisviaiapsikeitimas belaisviais

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių