Kremlius vėl kalba apie derybas su Ukraina: skelbiamas V. Zelenskio atsakymas

  • Teksto dydis:

Rusija vėl apkaltino Ukrainą nenoru pradėti taikos derybų. Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas paskelbė apie karo veiksmų tęsimą, nes Maskva nemato kitų išeičių, rašo „RIA Novosti“.

„Mūsų požiūriu, „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje gali būti baigta tik pasiekus tikslus. Arba užbaigta taikos derybomis, kas irgi įmanoma. Tačiau taikos derybos, kaip žinome, neįmanomos dėl Ukrainos pozicijos“, – D. Peskovas sakė žurnalistams.

„Kyjivas nenori derybų, „specialioji karinė operacija“ tęsiasi“, – sakė jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis interviu CNN paaiškino, kodėl Ukraina nesidera su Rusija. Anot jo, Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžiai apie taikos troškimą yra netiesa.

Negalima palinkėti ramybės vien žodžiais – neužtenka žodžių.

„Kiekvienas turi suprasti, kad tik Kremlius ir tik vienas žmogus nėra pavargęs nuo karo. Galbūt jis pavargo nuo gyvenimo dėl savo amžiaus, bet tikrai ne nuo karo. Dabar šiam žmogui ir Rusijos karinei-politinei vadovybei reikia pauzės“, – pažymėjo prezidentas.

„Negalima palinkėti ramybės vien žodžiais – neužtenka žodžių. Sustabdyti karą, išvesti kariuomenę, nustoti žudyti žmones. Jie turi atlyginti padarytą žalą, o nusikaltėliai turi būti įkalinti. Žodžių per mažai“, – sakė jis.

V. Zelenskis priminė, kaip Rusija nekreipė dėmesio į perspėjimus dėl pseudoreferendumų rengimo laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose. Prezidentas teigė, kad po to derybos taps neįmanomos, bet Rusija vis tiek įvykdė nepripažįstamą ir nelegalią aneksiją.

Ukrainos prezidentūra paskelbė 3 derybų su Maskva sąlygas: karių išvedimas prie tarptautiniu mastu pripažintų sienų (vadinasi, ir iš Krymo), Ukrainos apšaudymo sustabdymas ir karo padarinių likvidavimo plano kūrimas.


Šiame straipsnyje: Kremliuskaras UkrainojederybosVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių