Kraupios šaudynės Alabamoje: gimtadienio vakarėlyje žuvo keturi žmonės, dar keli buvo sužeisti

Alabamoje įsikūrusiame Deidvilyje šeštadienio vakarą per šaudymą žuvo keturi žmonės ir keli buvo sužeisti, pranešė Alabamos teisėsaugos agentūra.

Vietos žiniasklaidos teigimu, šaudynės įvyko per vienos paauglės 16-ąjį gimtadienį šokių studijoje Deidvilyje, nedideliame miestelyje į šiaurės rytus nuo valstijos sostinės Montgomerio, buvo pašauta mažiausiai 20 žmonių.

„Šiuo metu patvirtintos keturios mirtys ir keli sužeistieji“, – sakoma Alabamos teisėsaugos agentūros sekmadienį paskelbtame pranešime.

Vietos žiniasklaida ir liudininkai sakė, kad keli sužeistieji, kurių dauguma – paaugliai, buvo nuvežti į vietos ligonines.

Pasak pareigūnų, incidentas įvyko apie 22.30 val. vietos (sekmadienį 6.30 val. Lietuvos) laiku.

WRBL-TV pranešė, kad šaudymas įvyko šokių studijoje, kur vyko gimtadienio vakarėlis. Valstijos teisėsaugos agentūra apie šaudymą paskelbė nedaug informacijos. Televizija parodė vaizdus, kuriuose matyti nusikaltimo vietos juosta aplink mūrinį pastatą.

Kol kas nėra patvirtinta, kas lėmė šaudymą. Taip pat nežinoma, ar įtariamasis buvo sulaikytas.

Pastorius Benas Hayesas (Benas Hajesas), Deidvilio policijos departamento ir vietos vidurinės mokyklos futbolo komandos kapelionas, sakė, kad šaudymas sukrėtė mažą miestelį, kuriame sunkūs nusikaltimai yra reti.

„Visi liūdi“

„Šį rytą liūdžiu kartu su Deidvilio gyventojais ir kitais alabamiečiais. Smurtiniams nusikaltimams mūsų valstijoje nėra vietos, o teisėsauga mums praneša naujausią informaciją“, – sakoma Alabamos gubernatorės Kay Ivey (Kei Ivi) pareiškime, paskelbtame socialiniuose tinkluose.

Annette Allen (Anet Alen) sakė, kad tarp žuvusiųjų buvo ir jos anūkas Philas Dowdellas (Filas Daudelas), vidurinės mokyklos abiturientas, kuris po kelių savaičių turėjo baigti mokyklą. Jis šventė savo sesers Alexis (Aleksis) 16-ąjį gimtadienį, bet per vakarėlį nuaidėjo šūviai.

Jis buvo labai, labai kuklus vaikas. Niekada su niekuo nesipyko. Visada šypsojosi.

„Jis buvo labai, labai kuklus vaikas. Niekada su niekuo nesipyko. Visada šypsojosi“, – laikraščiui „Montgomery Advertiser“ sakė A. Allen ir pridūrė, kad taip pat buvo sužeista Ph. Dowdello motina.

„Visi liūdi“, – sakė A. Allen apie nedidelę bendruomenę.

Alabamos valstijoje įsikūręs, 3 200 gyventojų turintis Deidvilis yra maždaug už 92 km į šiaurės rytus nuo Montgomerio.

Vietos pareigūnai nepateikė jokios išsamesnės informacijos apie incidentą ir nurodė, kad valstijos tyrimų biuras kartu su Deidvilio policija ir federalinėmis agentūromis, įskaitant FTB, pradėjo tyrimą.

Jungtinėse Valstijose, kuriose gyvena apie 330 mln. žmonių, yra apie 400 mln. ginklų, o mirtinos masinės šaudynės yra dažnas reiškinys.

Pastangos sugriežtinti ginklų kontrolę jau daugelį metų susiduria su respublikonų, ištikimų konstitucinės teisės nešiotis ginklą gynėjų, pasipriešinimu. Politinis paralyžius tęsiasi nepaisant visuotinio pasipiktinimo pasikartojančiomis šaudynėmis.

Vėlų šeštadienį policija patvirtino, kad tą pačią dieną per šaudynes žmonių pilname parke Luisvilyje, Kentukio valstijoje, tame pačiame mieste, kur pirmadienį banko darbuotojas savo darbo vietoje nužudė penkis žmones, žuvo du žmonės ir dar keturi buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokios gražios žinios iš Pindostano....

Jooooooooo

Jooooooooo portretas
Neber Ameriksoj tikru kakauboju,tik 4 uzverte.

Anonimas

Anonimas portretas
Kažkada sakiau,kad dar ne pabaiga.Tu serijų tęsinys tesis ir tesis.Tik gaila,kad nėra didelės ginklų kontrolės Amerikoij.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių