Koronavirusas turi ir teigiamą efektą: palydovinėse nuotraukose įžvelgė retenybę

Kinijoje siaučianti koronaviruso epidemija turi bent vieną teigiamą šalutinį efektą: JAV ir Europos kosmoso agentūrų palydoviniai duomenys rodo, kad ore virš Kinijos smarkai sumažėjo azoto dioksido koncentracija. NASA tai iš dalies aiškina dėl karantino priemonių gerokai pristabdyta ekonomine veikla šalyje, skelbia BBC.

Palydovinių duomenų palyginimas parodo, kaip stipriai sumažėjo azoto dioksido išmetimas, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų periodu. Kinijoje dėl koronaviruso savo darbą sustabdė arba smarkiai apribojo rekordiškai daug fabrikų.

NASA ekspertų duomenimis, azoto dioksido koncentracijos mažėjimas pirmiausiai buvo pastebėtas milijoniniame Uhano mieste. Šis miestas laikomas globalios epidemijos proveržio centru. Plintant virusui, pamažu azoto dioksido koncentracija mažėjo vis daugiau Kinijos regionų.

Pasak NASA ekspertės Fei Liu, rodiklių mažėjimas sutapo su karantino priemonių išplėtimu. „Tai pirmas kartas, kai aš matau tokį dramatišką sumažėjimą tokioje didelėje teritorijoje dėl tam tikro įvykio“, – teigė ji.

Per kinų Naujuosius metus, kai milijonai kinų atostogauja, azoto dioksido koncentracija pastaraisiais metais taip pat mažėdavo. Tačiau paprastai po švenčių rodikliai iš karto vėl šaudavo į viršų. Šiemet „sumažėjimas yra didesnis nei pastaraisiais metais, ir jis trunka ilgiau“, – aiškino Fei Liu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Corona alus iš Meksikos jei ka ;)

Corona alus iš Meksikos jei ka ;) portretas
Mexico....

kauniete

kauniete portretas
Absurdo teiginys---"..korono virusas turi teigiama efekta!!! kokia kvaile gali teigti idiotiskame straipsnyje …"kad pasaulinis virusas [tvojes ZEMES ekonomikai!!!]] yra teigiamas ?! pagiriu sapalione

Eu

Eu portretas
Su..s ne sviestas kaunas ne miestas
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių