Kinijoje – išpuolis vaikų darželyje: mirtinai subadyti trys žmonės, šeši sužaloti

Kinijos pietrytinėje Jiansi provincijoje trys žmonės buvo mirtinai subadyti ir dar šeši sužaloti per trečiadienį peiliu ginkluoto asmens išpuolį viename vaikų darželyje, pranešė policija.

„Gobtuvą ir kaukę užsidėjęs gangsteris“ apie 10 val. vietos (5 val. Lietuvos) laiku įsiveržė į privatų vaikų darželį Anfu apygardoje, sakoma policijos pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Weibo“.

48 metų įtariamasis paspruko ir tebesislapsto, pridūrė teisėsauga.

„Visuomenės saugumo organai deda visas pastangas įtariamajam sučiupti“, – sakoma policijos pranešime.

Valstybinio dienraščio „Beijing Daily“ paskelbtame vaizdo įraše iš įvykio vietos matyti policijos pareigūnas, nešantis mažą vaiką į greitosios pagalbos automobilį.

Aukų amžius nebuvo paskelbtas.

Kinijos piliečiams griežtai draudžiama turėti šaunamųjų ginklų, bet šalyje pas pastaraisiais metais buvo įvykdyta virtinė atakų, per kurias užpuolikai apsiginkluodavo peiliais ar kitais šaltaisiais ginklais.

Kelių tokių išpuolių taikiniais tapo vaikų darželiai ar mokyklos. Kaip pranešama, šias atakas surengę asmenys tokiu būdu norėjo suvesti sąskaitas su visuomene.

Praeitą balandį du vaikai buvo nužudyti ir dar 16 sužeista per peiliu ginkluoto vyro įvykdytą darželio užpuolimą šalies pietuose.

Praeitą mėnesį keturi žmonės buvo subadyti vienoje didelėje Šanchajaus ligoninėje. Peiliu ginkluotas užpuolikas buvo pašautas policijos ir suimtas.

Pernai birželį šeši žmonės žuvo ir 14 buvo sužeisti vyrui pradėjus badyti praeivius vienoje parduotuvių gatvėje Kinijos rytiniame Ančingo mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių