Kinija tikisi per 10 dienų pastatyti ligoninę mirtinu virusu užsikrėtusiems žmonėms

Kinija skuba vos per 10 dienų pastatyti naują ligoninę šimtams užsikrėtusių žmonių mirtino koronaviruso protrūkio epicentre Uhane, paskelbė valstybinė žiniasklaida.

Ligoninę Uhane tikimasi atidaryti vasario 3 d. Joje būtų gydomi jau 26 gyvybes pasiglemžusiu koronavirusu užsikrėtę žmonės. Dėl viruso plitimo jau uždaryti keletas Kinijos miestų, kuriuos gyvena dešimtis milijonų žmonių.

Valstybinės televizijos CCTV transliacijoje iš ligoninės statybų aikštelės matoma dešimtys ekskavatorių ir sunkvežimių.

Oficiali naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad ligoninė užims 25 tūkst. kv. metrų plotą, o joje vienu metu galės gydytis 1 000 žmonių.

Statybos prasidėjo netrukus po to, kai dėl viruso protrūkio, kuriuo Kinijoje jau užsikrėtė 830 žmonių, ligoninėse pradėjo trūkti laisvų lovų.

„Xinhua“ teigimu, nauja ligoninė statoma, siekiant „sumažinti medicininių išteklių trūkumą ir pagerinti pacientų priežiūrą“.

2003 m., tvarkydamasi su ūminio kvėpavimo takų sindromo (SARS) epidemija, kuris pražudė 349 žmones žemyninėje Kinijoje ir 299 Honkonge, Kinija netoli Pekino vos per savaitę pastatė ligoninę.

2003 m. skubiai pastatyta ligoninė buvo sudaryta iš jau paruoštų konstrukcijų, o, „Xinhua“ teigimu, Uhane nauja ligoninė statoma pagal tokį patį modelį.

11 mln. gyventojų turintis Uhanas iki šiol izoliavo naujuoju koronavirusu užsikrėtusius pacientus 61-oje tam skirtoje ligoninėje.

Kinijos pareigūnai tvirtino, kad viruso protrūkis tikriausiai prasidėjo viename iš jūros gėrybių turgų Uhane, virusą pernešti esą galėjo gyvūnai. Šiuo metu koronavirusas diagnozuotas žmonėms kai kuriose kitose Azijos šalyse ir už žemyno ribų.

Epidemija privertė institucijas mažiausiai aštuoniuose Kinijos miestuose įvesti kelionių draudimus ir atšaukti viešus renginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kuria biologinius ginklus o po išbando niekšai

Med.

Med. portretas
Kaip tas virusas pateko ,kodel niekas neieško priežasties ir kaltų? Jis juk iš niekur savaime neatsirado.Manau buvo gaminama laboratorijoje kažkoks nuodas, kuris pateko o atmosferą.Reikia i Lietuvą neisileisti nei vieno iš ten atvykstančio ir sugrižtančio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių