Kijevas: į Ukrainą įsiveržusi Rusija brangiai sumokėtų

Kijevas ketvirtadienį perspėjo Rusiją nesiveržti į Ukrainą, pareiškęs, kad Maskvai už tokį žingsnį tektų „brangiai sumokėti“, Vakarams baiminantis, kad Kremlius galimai ruošiasi pasiųsti karių kitapus sienos.

Vakarų šalių nerimą šį mėnesį sukėlė pranešimai apie suaktyvėjusią Rusijos karinę veiklą prie Ukrainos. Jungtinės Valstijos išreiškė „tikrą susirūpinimą“ dėl naujo kariuomenės telkimo pasienyje.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ketvirtadienį kalbėdamas su žurnalistais sakė, kad sunku atspėti, ką sugalvojo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, tačiau Kijevas daro viską, kad Kremlių atgrasytų.

„Bandome priversti jį suprasti, kad jis brangiai sumokės už naują ataką prieš Ukrainą“, – perspėjo Kijevo diplomatijos vadovas.

„Maskva turi aiškiai suprasti, kokių politinių, ekonominių ir žmogiškųjų nuostolių patirs naujo agresijos etapo atveju, – pridūrė D. Kuleba. – Todėl geriau to nedaryti.“

Trečiadienį JAV ambasada Ukrainoje paskelbė perspėjimą šalyje esantiems JAV piliečiams dėl „neįprastos Rusijos karinės veiklos šalia Ukrainos sienų ir okupuotame Kryme“.

Maskva atmetė augančius Vakarų būgštavimus, kad Rusija gali ruoštis įsiveržimui į Ukrainą.

V. Putinas trečiadienį Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Charles'iui Micheliui (Šarliui Mišeliui) sakė, kad yra sunerimęs dėl  Kijevo „provokacijų“, kurstančių įtampą rytinėje Ukrainoje, pranešė Kremlius.

Nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, Kijevo kariuomenė kovoja su prorusiškais separatistais dviejuose rytiniuose su Rusija besiribojančiuose regionuose Konfliktas jau nusinešė daugiau nei 13 tūkst. gyvybių.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkai kaltina Rusiją remiant separatistus per sieną ginklais ir kariais. Maskva savo ruožtu kaltinimus neigia.


Šiame straipsnyje: UkrainaRusijakarinis konfliktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Broileris

Broileris  portretas
Jau sekmadienis ir rusai dar nepuola ?

Komikas jaucia

Komikas  jaucia portretas
kad cirką savo valstybeleje sukelti lengviau ...... panikos daugiau

Goba

Goba portretas
Fufaikiniai sujudo komentuoti. :D
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių