KDR per karių susirėmimus su kovotojais žuvo mažiausiai 14 civilių gyventojų

  • Teksto dydis:

Kongo Demokratinės Respublikos rytuose ketvirtadienį buvo aptikti mažiausiai 14 civilių gyventojų ir aštuonių liūdnai pagarsėjusios sukartinos grupuotės narių palaikai, pranešė vietos pareigūnai.

Itūrio provincijoje esančio Mongbvalu miesto meras Jeanas-Pierre'as Bikilisende (Žanas Pjeras Bikilisendė) nurodė, kad 22 žuvusiųjų kūnai buvo aptikti po sukarintos organizacijos CODECO ir KDR karių susirėmimų.

Meras paaiškino, kad kovotojai nuo antradienio rengė išpuolius, siekdami išlaisvinti kitus grupuotės narius, paimtus į nelaisvę kongiečių saugumo pajėgų.

„Šiuo metu padėtis kontroliuojama“, – patikino J.-P. Bikilisende.

Tačiau Mongbvalu klinikos darbuotojas Godefroidas Malabo (Godefroidas Malabas) pranešė, kad ketvirtadienį buvo palaidota 17 civilių gyventojų.

Naujienų agentūrai AFP nepavyko nepriklausomai patvirtinti aukų skaičiaus. KDR kariuomenė neatsakė į prašymus pateikti komentarų.

CODECO yra politinė ir religinė organizacija, teigianti, kad atstovauja lendų etninės grupės interesams.

Ji laikoma viena brutaliausių iš daugiau kaip 120 neramiuose šalies rytuose veikiančių sukarintų grupuočių ir kaltinama dėl virtinės etninių žudynių Itūrio regione.

Siekdama pažaboti smurtą, Kinšasa pernai pavedė saugumo tarnyboms vadovauti Itūriui ir kaimyninei Šiaurės Kivu provincijai, tačiau išpuoliai tęsiasi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių