JT duomenimis, nuo Rusijos invazijos pradžios Ukrainoje žuvo mažiausiai 227 civiliai

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, nuo Rusijos invazijos pradžios Ukrainoje jau žuvo beveik 230 civilių, įskaitant 15 vaikų.

JT žmogaus teisių biuras OHCHR nuo vasario 24 dienos iki antradienio vidurnakčio gavo duomenų apie 752 nukentėjusius civilius, įskaitant 227 žuvusius ir 525 sužalojimų patyrusius žmones. Tačiau biuras perspėjo, kad tikrieji skaičiai gali būti gerokai didesni, ypač Ukrainos vyriausybės kontroliuojamose teritorijose dėl ten kai kur vykstančių intensyvių kautynių ir dėl to stringančio informacijos perdavimo.

Pasak OHCHR, daugelio žuvusiųjų mirtis sukėlė sprogstamieji ginklai, įskaitant sunkiosios artilerijos ugnį, apšaudymą raketomis ir oro antskrydžius. Biuras nurodė, kad jo skaičiavimai, kurie vis dar nėra pilni, jau „yra didesni, palyginti su OHCHR užfiksuotomis civilių aukomis konflikto zonoje Ukrainos rytuose“ 2012–2018 metais.

Tuo metu Ukrainos Sveikatos apsaugos ministerija dar sekmadienį buvo pranešusi apie 352 civilių žūtis, o antradienį nurodė, kad žuvo 16 vaikų.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJungtinės TautosOHCHRžuvo 227 civiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių