JAV praėjusią parą nustatyta rekordiškai daug naujų koronaviruso atvejų

JAV jau antrą parą iš eilės fiksuojama rekordiškai daug naujų COVID-19 atvejų – per 24 valandas iki penktadienio vakaro vietos laiku šalyje patvirtintas net 225 201 naujas infekcijos atvejis, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

Baltimorėje įsikūrusio unitersiteto duomenimis, per tą patį laikotarpį šalyje taip pat registruoti 2 506 su COVID-19 susiję mirties atvejai.

Jungtinėse Valstijose – šalyje, pasaulyje pirmaujančioje pagal infekcijų skaičių, – pastarosiomis savaitėmis stebimas pandemijos pagreitėjimas.

Per pastarąjį mėnesį šalyje net tris kartus viršyta 200 tūkst. kasdienių atvejų riba, o trečiadienį ir ketvirtadienį buvo patvirtinta virš 210 tūkst. naujų infekcijų.

JAV sveikatos pareigūnai anksčiau buvo perspėję dėl galimo infekcijų šuolio, kadangi milijonai amerikiečių, nepaisydami valdžios institucijų rekomendacijų, praėjusią savaitę nesusilaikė nuo kelionių per Padėkos dieną.

JAV jau dvi savaites kiekvieną parą fiksuojama po daugiau kaip 2 tūkst. mirčių – tiek pat, kiek pirmosios pandemijos bangos metu pavasarį.

Šalyje taip pat didėja hospitalizacijų skaičius, ypač tankiai apgyvendintose valstijose, kaip Kalifornijoje, Floridoje, Niujorke ir Teksase.

Jungtinėse Valstijose nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau kaip 14,3 mln. užsikrėtimo COVID-19 atvejų ir 278 tūkst. su infekcija susijusių mirčių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių