JAV per parą mirė dar 705 COVID-19 pacientai

Jungtinėse Valstijos naujojo koronaviruso pandemija pareikalavo dar 705 žmonių gyvybių, rodo penktadienį 20 val. 30 min. vietos (šeštadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto paskelbti duomenys.

Jau devintą dieną iš eilės JAV per parą užregistruojamų koronavirusinės infekcijos COVID-19 aukų skaičius neviršija tūkstančio, bet šalis išlieka smarkiausiai paveikta šios pandemijos – joje iki šiol nustatyta 2 219 119 užsikrėtimo atvejų ir 119 086 pacientų mirtys.

Maždaug 20-yje valstijų stebimas naujai registruojamų užsikrėtimo atvejų padidėjimas, epidemijos epicentrui šalyje persikėlus iš Niujorko ir šiaurės rytų regiono į pietus ir vakarus.

Floridoje pastarąją savaitę beveik kiekvieną dieną buvo fiksuojami nauji užsikrėtimo atvejų skaičiaus rekordai. Penktadienį valstijoje buvo nustatyti  3 822  COVID-19 atvejai.

Valstijos gubernatorius Ronas DeSantisas nesureikšmino šios statistikos ir sakė, kad dauguma naujų pacientų yra jaunesni ir kad daugeliui jų jokių ligos simptomų nepasireiškė.

Vis dėlto baiminamasi antrosios COVID-19 atvejų bangos, valstijoms atšaukianti karantino priemones ir šalį pastarosiomis savaitėmis apėmus didelio masto antirasistiniams protestams.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), šeštadienį Oklahomoje organizuojantis pirmąjį savo perrinkimo kampanijos mitingą nuo koronaviruso krizės pradžios, sulaukė kritikos, kad šis renginys gali tapti dideliu COVID-19 išplitimo židiniu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių