Izraelyje – koronaviruso protrūkis: žadama grįžti prie visuotinio karantino

Izraelis ketina įvesti visuotinį karantiną, kad būtų sustabdytas koronaviruso protrūkis, dėl kurio jau ketvirtą parą iš eilės fiksuojamas didžiausias naujų COVID-19 atvejų skaičius.

Per pastarąsias 24 val. Izraelyje užregistruoti 4 146 nauji ligos atvejai. Tai yra didžiausias naujų COVID-19 atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios.

Kovos su koronavirusu grupė ketvirtadienį nusprendė įgyvendinti trijų etapų planą, į kurį įtraukiamas ir visuotinis karantinas, sakoma vyriausybės pranešime.

Pirmojo etapo metu gyventojai negalėtų nutolti toliau nei per 500 m nuo savo namų, o mokyklos, vaikų darželiai, restoranai ir dauguma parduotuvių. Žiniasklaidos teigimu, pirmasis plano etapas prasidės kitą penktadienį ir truks dvi savaites.

Antrojo etapo metu švietimo įstaigos, restoranai ir parduotuvės bus uždarytos, tačiau žmonės galės laisvai judėti miesto viduje, bet ne tarp miestų. Šio etapo metu dauguma moksleivių mokysis nuotolini būdu. Antrasis etapas taip pat truks dvi savaites.

Naujienų portalo „Ynet“ žiniomis, vyriausybė svarsto visiškai uždrausti keleivinius skrydžius karantino metu.

Vyriausybės teigimu, sugrįžimas prie dabartinių, švelnesnių apribojimų yra įmanomas, jei COVID-19 atvejų skaičius vėl mažės.

Vyriausybė taip pat „suformuluos ekonominio saugumo tinklą verslininkams ir piliečiams, kurie ekonomiškai nukentės“.

Karantino apribojimus dar turi patvirtinti vyriausybė, kuri šį klausimą svarstys sekmadienį.

Izraelyje iš pradžių koronavirusas buvo sėkmingai suvaldytas dėl kovą įvesto griežto karantino, tačiau gegužę vyriausybė atšaukė daugelį apribojimų, todėl COVID-19 atvejų skaičius šalyje sparčiai išaugo.

Iš viso Izraelyje užregistruoti 147 379 COVID-19 atvejai ir 1 086 mirtys nuo šios ligos.

Šalies ekonomika smarkiai nukentėjo nuo COVID-19, o nedarbo lygis vasarą šoktelėjo iki daugiau nei 20 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių