Italijos saloje nuslinkusios nuošliaužos aukų padaugėjo iki 8-ių

  • Teksto dydis:

Gelbėtojai pirmadienį ištraukė aštuntosios Pietų Italijos Iskijos saloje šeštadienį nuslinkusios nuošliaužos aukos kūną.

Ankstų šeštadienio rytą per nedidelį Kazamičola Termės miestelį nusirito purvo ir nuolaužų banga, sugriovusi ne vieną namą ir nubloškusi ne vieną automobilį į jūrą.

Paskutinė rasta nuošliaužos auka – 15-metis paauglys, žuvęs kartu su savo jaunesniuoju broliu bei seserimi. Pasak vietos pareigūnų, keturi žmonės tebėra dingę.

Salai gedint žuvusiųjų, tarp kurių yra vos 21 dienos kūdikis, pirmadienį paaiškėjo, kad buvęs miestelio meras Giuseppe Conte (Džiuzepė Kontė) keturias dienas prieš nelaimę ragino evakuoti gyventojus iš rizikingų vietovių.

Dienraščiui „Corriere della Sera“ jis sakė, kad institucijoms elektroniniu paštu nusiuntė 23 laiškus, bet „man niekas neatsakė“.

Geologas Aniello Di Iorio (Anjelas di Jorijas) leidiniui pareiškė, jog kai kurioms Iskijos dalims gresia „didelė“ naujų nuošliaužų „rizika“.

Pasak ekspertų, nelaimę lėmė miškų naikinimas, nesaikinga statyba daug turistų pritraukiančioje saloje ir tokių veiksmų padarinių švelninimo strategijos nebuvimas.

Nacionalinės architektų tarybos pirmininkas Francesco Miceli (Frančeskas Mičelis) sakė, kad tragediją buvo galima „nuspėti“.

„Tai nėra pavienis atvejis, rizikingų sričių yra daug ir jų yra daugelyje mūšų šalies regionų“, – pareiškė jis.

Italijai reikia „skubiai parengti veiksmingesnes teritorijų kontrolės strategijas (ir) konkrečias intervencijos programas, taip pat skirti tinkamus išteklius“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?????

????? portretas
?????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių