Italijos saloje nuslinkus nuošliaužai žuvo du žmonės, gelbėtojai ieško dingusiųjų

Italijos gelbėtojai sekmadienį pietinėje Iskijos saloje ieškojo apie dešimt dingusių žmonių po to, kai dėl nuošliaužos žuvo du žmonės, vyriausybė numačius surengti nepaprastąjį posėdį.

Ankstų šeštadienio rytą per nedidelį Kazamičola Termės miestelį nusirito purvo ir nuolaužų banga, užgriuvusi mažiausiai vieną namą ir nešusi automobilius į jūrą, pranešė vietos žiniasklaida ir gelbėjimo tarnybos.

Pasak Italijos naujienų agentūros AGI, gelbėtojai rado 31 metų moters kūną, o kitos vietos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad per incidentą buvo sužeista 13 žmonių.

Pasak Neapolio, kuriam priklauso sala, prefekto Claudio Palombos (Klaudijaus Palombos), iki ankstyvo šeštadienio vakaro vis dar buvo dingę apie dešimt žmonių.

Tačiau kai kurie žmonės, anksčiau buvę paskelbti dingusiais be žinios, buvo rasti saugūs, įskaitant vieną šeimą su naujagimiu, sakė jis.

Ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džorda Meloni) tviteryje išreiškė užuojautą nukentėjusiesiems ir pranešė, kad sekmadienį sušaukė neeilinį vyriausybės posėdį, kuriame bus aptarta nelaimė.

„Baiminamės, kad gali būti ir kitų aukų, tačiau kol kas kalbama apie vieną žuvusįjį“, – naujienų agentūrai AFP sakė ugniagesių tarnybos atstovas Luca Cari (Luka Karis).

Gelbėjimo darbams trukdė lietus ir stiprus vėjas, dėl kurių taip pat vėlavo keltai, plukdantys pastiprinimą iš žemyninės Italijos dalies.

Vidaus reikalų ministras Matteo Piantedosi (Matėjas Pjandetozis) anksčiau perspėjo, kad purve yra įstrigusių žmonių, ir sakė, kad padėtis yra „labai rimta“.

Tačiau jis paneigė savo kolegos, ministro pirmininko pavaduotojo ir infrastruktūros ministro Matteo Salvini (Matėjo Salvinio) pareiškimą, kad žuvo aštuoni žmonės, sakydamas, kad tai nepasitvirtino.

Sudėtingi gelbėjimo darbai

Dėl smarkaus lietaus gatvėse Kazamičola Termėje, gyvenvietėje, esančioje Iskijos, vešlios saloje netoli Kaprio, į kurią vasarą plūsta turistai, šiaurėje, susidarė purvo srautai.

Pasak AFP žurnalistų, medžiai buvo išversti, o automobiliai liko apgadinti pakelėse arba vandenyje.

Anksčiau ugniagesiai pranešė, kad vienas namas buvo apsemtas purvo, o du žmonės buvo išgelbėti iš į jūrą nunešto automobilio.

Dėl oro sąlygų gelbėjimo darbai tebėra sudėtingi.

Labiausiai nukentėjusiame miesto rajone mažiausiai 30 šeimų liko įkalintos savo namuose be vandens ir elektros, o purvas ir nuolaužos užtvėrė kelią, pranešė naujienų agentūra ANSA.

Pareigūnai teigė, kad iki šeštadienio vakaro tikimasi evakuoti ir rasti laikinus namus 150–200 žmonių.

„Dėl oro sąlygų gelbėjimo darbai tebėra sudėtingi“, – sakė Civilinės saugos departamentas, tačiau pabrėžė, kad komandos dirbs visą naktį.

Vietos valdžia paragino Iskijos gyventojus likti namuose ir netrukdyti gelbėjimo operacijai.

2017 metais Kazamičola Termė nukentėjo nuo žemės drebėjimo, per kurį žuvo du žmonės.

Savaitgalio nelaimė Iskijoje įvyko praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai per smarkias liūtis ir potvynius centrinės Italijos Markės regione žuvo 11 žmonių.

Paskelbta nepaprastoji padėtis

Italijos vyriausybė sekmadienį paskelbė nepaprastąją padėtį po to, kai pietinėje Iskijos saloje nuslinkus nuošliaužai žuvo mažiausiai du žmonės, o dar keliolika dingo be žinios.

Anksčiau pranešta apie vieną mirusįjį – 31-erių moterį, tačiau vėliau rastas ir žuvusios mergaitės kūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių