Italijoje sniego griūtis nusinešė trijų žmonių gyvybes

  • Teksto dydis:

Šiaurės vakarų Italijos Kurmajero slidinėjimo kurorte nepažymėtą trasą užgriuvus sniego lavinai žuvo trys žmonės, dar penki buvo sužeisti, pranešė gelbėtojai.

Tuo metu trasoje buvo apie 20 slidininkų iš užsienio. Sniego griūtis prasidėjo prieš pat 13 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku. Pasak žiniasklaidos, šią savaitę Alpėse slidinėja itin daug žmonių.

„Lavina nusinešė trijų žmonių gyvybes, trys sužeistieji buvo sraigtasparniu nugabenti į ligoninę, o dar du asmenys patyrė nesunkių sužalojimų“, – sakoma kalnų gelbėtojų pranešime.

„Visi jie slidinėjo nepažymėtoje trasoje“, – priduriama pranešime.

Valanda vėliau dar viena griūtis užklupo netoliese esantį San Karlo slidinėjimo kurortą. Remiantis pirminiais pranešimais, ji užgriuvo du slidininkus, buvusius nepažymėtoje trasoje, tačiau gelbėjimo tarnybos nurodė, kad daugiau niekas nenukentėjo.

Pagalbos tarnybos nutraukė dingusių žmonių paiešką, nes specialūs prietaisai ir dresuoti šunys toje vietovėje neaptiko kitų aukų buvimo požymių, sakė kalnų gelbėtojas Adriano Favre (Adrijanas Favrė).

Italijos naujienų agentūrai AGI jis taip pat sakė, kad nė vienas viešbutis nepranešė apie dingusius svečius.

Lavinos pavojus buvo vertinamas trimis iš penkių balų, nes neseniai buvo pasnigę ir siautėjo stiprus vėjas, kai kuriose vietose sunešęs dideles pusnis.

Kurmajero kurortas garsėja savo sudėtingomis trasomis ant pietinių Monblano šlaitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių