Italija tapo daugiausia mirčių nuo COVID-19 užfiksavusia šalimi Europoje

Italija vėlyvą šeštadienio vakarą aplenkė Jungtinę Karalystę (JK) ir tapo dėl COVID-19 daugiausia gyventojų netekusia šalimi, rodo naujienų agentūros AFP renkami duomenys. Iš viso Italijoje koronavirusas nusinešė 64 036 žmonių gyvybes.

Italijos sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad per pastarąsias 24 val. užregistruoti 19 903 nauji COVID-19 atvejai ir 649 mirtys nuo šios ligos.

Tuo metu visame pasaulyje pagal mirčių skaičių vis dar pirmauja Jungtinės Valstijos (295 539 COVID-19 aukos), po jų seka Brazilija, Indija ir Meksika.

Europoje daugiausia mirčių nuo koronaviruso užfiksuota Italijoje, taip pat JK (64 026 mirtys), Prancūzijoje (57 567) ir Ispanijoje (47 624).

Italija buvo pirmoji šalis Europoje, kurioje prasidėjo didelis koronaviruso protrūkis. Šalyje buvo skubiai įvestas visuotinis karantinas baiminantis tuo metu naujo ir itin mirtino viruso.

JK pagal mirtis nuo COVID-19 Italiją aplenkė jau gegužės 6 d., o vasarą atrodė, kad Italijai pavyko susitvarkyti su pandemija.

Nepaisant masinio testavimo, kaip ir kitose šalyse, rudenį pradėjo didėti susirgimų skaičius, o kartu su juo – ir mirtys.

Italijos nacionalinė medikų asociacija penktadienį skelbė, kad nuo COVID-19 Italijoje iš viso mirė 251 gydytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
dar reikia tureti omenyje zmoniu gyvenimo trukme.

M

M portretas
Italijoje kiniečių gyvena daugiausiai tarp visų EU valstybių,Milane yra visas mikrorajonas apgyvendintas vien kiniečiu,tai ir galėjo būti priežastis tiek daug susirgimų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių