Italija iki balandžio 13-osios pratęsia karantiną

Italija trečiadienį iki balandžio 13-osios pratęsė karantiną, kuriuo siekiama pažaboti 13 115 gyvybių šalyje pareikalavusio koronaviruso plitimą.

„Jei pradėsime švelninti savo priemones dabar, visos mūsų pastangos nueis veltui“, – pareiškė premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė), kreipdamasis į tautą per televiziją.

Šio pratęsimo šalyje buvo tikimasi. Pirmadienį Italijos sveikatos ministras pareiškė, kad 60 mln. gyventojų turinčioje šalyje įmonių veikla liks uždaryta, o vieši susirinkimai bus uždrausti bent jau iki balandžio 12 dienos.

COVID-19 atvejų skaičiaus augimas Italijoje lėtėja, tačiau kasdien fiksuojamų naujų mirčių skaičius išliko didelis.

Trečiadienį šalis pranešė apie 727 naujas koronaviruso aukas.

Vien per tris pastarąsias paras buvo užregistruotos 2 376 mirtys.

Pareigūnai dabar diskutuoja, kaip būtų galima atnaujinti bent tam tikrų sričių verslo veiklą neplatinant naujosios infekcijos.

Italų stambiojo verslo asociacija „Confindustria“ prognozuoja, kad kiekviena karantino savaitė nurėžia apie 0,75 proc. nuo Italijos bendrojo vidaus produkto (BVP). Dabar Italijos BVP yra trečias didžiausias Europos Sąjungoje.

Vietos žiniasklaida kelia prielaidą, kad G. Conte galiausiai paliks šį sprendimą regionų lyderiams.

Tokiu atveju vietos pareigūnai galėtų nuspręsti, kurios gamyklos ar įmonės jų regionuose galės saugiai veikti, jei bus laikomasi visų socialinės distancijos taisyklių.

Pareigūnai taip pat laukia, kol jiems bus pristatyta rinkinių, kurie leistų atlikti išsamius tyrimus, kad kai kurie žmonės galėtų atnaujinti darbą.

Tačiau G. Conte nenurodė, kada ir kaip galėtų būti palengvintos dabartinės karantino priemonės, galiojančios nuo kovo 12 dienos.

„Kai ekspertai mums pasakys, kad skaičiai atrodo geriau, mes pradėsime galvoti apie visų priemonių atšaukimą“, – sakė premjeras.

„Bet negaliu jums pasakyti, kad tai įvyks balandžio 14 dieną“, – pabrėžė G. Conte.

Dabartinių apribojimų galiojimo laikas turėjo baigtis penktadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Chocholai, ko gero , šiuo metu pati durniausia tauta pasauly. Nedaug ir lietuviai protingesni.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių