ISW: Rusijos veiksmai kūdikių atžvilgiu okupuotame Luhansko regione laikytini genocidu

Rusijos laikinai okupuoto Luhansko ligoninėse gimdyvėms grasinama, kad iš jų bus atimti naujagimiai, jei nei vienas iš tėvų nesugebės įrodyti esąs Rusijos piliečiu, tokiais veiksmais pažeidžiant Konvencijos dėl kelio užkirtimo genocido nusikaltimui ir baudimo už jį 2-ojo straipsnio d dalį, rašoma Karo tyrimų instituto (ISW) straipsnyje.

Luhansko regiono karinės administracijos vadovas Artemas Lysohoras pranešė, kad nuo gegužės 6 d., norėdamos išvykti namo, gimdyvės okupuoto Luhansko regiono gimdymo namuose privalės įrodyti, kad bent vienas iš naujagimio tėvų turi Rusijos pilietybę.

„Jei ši informacija yra teisinga, tokiais veiksmais pažeidžiamos Konvencijos dėl kelio užkirtimo genocido nusikaltimui ir baudimo už jį 2 straipsnio d dalies nuostatos, pagal kurias genocidas apibrėžiamas kaip „priemonių, kuriomis siekiama riboti tai grupei priklausančių žmonių gimstamumą, panaudojimas“, – pabrėžiama ISW straipsnyje.

Pastebima, kad rusų okupantų valdžia toliau deda pastangas militarizuoti Ukrainos jaunimą okupuotose Ukrainos dalyse bei įskiepyti jiems svetimos valstybės vertybes. Gegužės 1 d. „LLR“ paskelbė rengianti naują vadovėlį, pagal kurį šių laikų okupuoto Luhansko regiono istorijos bus mokoma pagal rusų švietimo standartus.

Pirmiau buvo pranešta, kad rusai ketina stebėti, ar tarp vadinamosios „LLR“ mokyklose besimokančių paauglių netvyro protesto nuotaikos. Švietimo įstaigos yra gavusios vadinamosios „LLR švietimo ir mokslo ministerijos“ rekomendacijų dėl mokymo programų, kuriose kalbama apie menamo bendradarbiavimo su Ukrainos žvalgyba ir „provakarietiškomis organizacijomis“ užkardą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLuhansko regionasgenocidaskūdikiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių