Ispanijos policija per nelegalias gaidžių peštynes areštavo 182 žmones

  • Teksto dydis:

Ispanijos policija pirmadienį pranešė areštavusi 182 žmones, dalyvavusius „nacionaliniame“ gaidžių peštynių turnyre.

Ši senovinė pramoga vis dar gyvuoja kai kuriuose regionuose, nors iš esmės yra uždrausta. Pareigūnai per šeštadienio reidą šalies pietiniame Mursijos regione esančiame Sangonera la Verdės miestelyje taip pat konfiskavo maždaug 300 tūkst. eurų.

2011 metais policija per gaidžių peštynes toje pačioje vietoje areštavo maždaug 100 žmonių.

Per gaidžių peštynes į ringą suleidžiami du gaidžiai, kurie buvo treniruojami elgtis agresyviai ir dažniausiai būna pripumpuoti steroidų. Negana to, prie gaidžių pentinų dažnai pritaisomi aštrūs peiliukai.

Paukščiai per tokias peštynes dažnai kovoja iki mirties, o žiūrovai lažinasi dėl rezultato.

Policija šeštadienį konfiskavo 97 gyvus ir šešis negyvus gaidžius, taip pat – 87 kanapės augalus. 182 areštuoti žmonės apkaltinti žiauriu elgesiu su gyvūnais.

Pagal Ispanijos įstatymus už žiaurų elgesį su gyvūnais nuteistam asmeniui gali grėsti įkalinimas iki vienų metų arba iki pusantrų metų, jei gyvūnas žuvo.

Gaidžių peštynių istorija siekia laikus prieš romėnų erą. Pramoga buvo populiari viduramžiais, bet XIX amžiuje atsirado antipatija tokioms peštynėms, o gyvūnų teisių gynėjai ėmė protestuoti prieš jas.

Gaidžių peštynės Ispanijoje draudžiamos, išskyrus Kanarų salas ir Andalūzijos regioną. 1991 metų įstatyme šios išimtys numatytos remiantis kultūros paveldu ir istorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir vis vien tiems gaideliams geriau nei iškart atsidurt paukštienos fabrike.

Anonimas

Anonimas portretas
O kodel niekas nieko neareštuoja, kai sporto halėje vienas kitą daužo, o minia kvailių rėkia iš džiaugsmo ? Žmonėms galima, tai kodėl gaidžams neleidžia ?

Cha

Cha portretas
Juokingi tie europeoidai. Gaidziu pestynes draudzia, o patys narvuose spardosi ir snukius dauzosi iki krauju ir tai vadina sportu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių