Ispanijoje per septintąjį bėgimą su buliais sužeisti šeši žmonės, bet niekas nesubadytas

Ispanijos šiauriniame Pamplonos mieste trečiadienį per septintąjį San Fermino festivalio bėgimą su buliais buvo sužeisti šeši žmonės, bet niekas nebuvo subadytas, pranešė pareigūnai.

Per 2 minutes trukusį bėgimą akmenimis grįstomis Pamplonos gatvėmis buvo daug pavojingų akimirkų. Bėgimui prasidėjus vienas bulius du kartus galva smogė vienam bėgikui, o paskui parbloškė jį ant žemės ir tada jį trypė kiti buliai ir bėgikai.

Koridos arenoje, kur bėgimas pasibaigė, kitą bėgiką, kuris pargriuvo ir bandė atsistoti, vienas bulius smūgiu išsviedė į orą.

Per visus septynis iki šiol įvykusius šiemetinio San Fermino festivalio bėgimus buvo subadyti iš viso keturi žmonės, bet nė vieno sužeidimai nėra sunkūs. Trys iš jų nukentėjo pirmadienį. Festivalis baigsis ketvirtadienį.

Per rytinius bėgimus šimtai dalyvių, daugiausia vyrų, bėga priekyje ar greta šešių kovinių bulių ir juos vedančių šešių jautukų 875 m ilgio trasa Pamplonos gatvėmis. Bėgimas baigiasi miesto koridos arenoje, kur galvijus vėliau tą pačią dieną nukauna profesionalūs matadorai.

Dalyvauti Pamplonos festivalyje, kurį išgarsino Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) 1926 metų romanas „Fiesta: Ir pateka saulė“ (The Sun Also Rises), atvyksta dešimtys tūkstančių svečių. Po daug adrenalino suteikiančių rytinių bėgimų dalyviai likusią dieną ir naktį linksminasi vakarėliuose.

Per ankstesnį festivalį, surengtą 2019-aisiais prieš dvejų metų pertrauką dėl COVID-19 pandemijos, buvo subadyti aštuoni žmonės. Nuo 1910 metų Pamplonoje per bėgimus su buliais iš viso žuvo 16 žmonių; vėliausias mirtinas incidentas įvyko 2009-aisiais.


Šiame straipsnyje: Ispanijabuliaipamplona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių