Išardytas didžiulis pinigų padirbinėtojų tinklas: pagamino per 8 mln. eurų

Ispanijos policija ketvirtadienį pranešė išardžiusi vieną didžiausių Europoje pinigų padirbinėtojų tinklų, pagaminusį per 8 mln. netikrų eurų.

Ispanijos rytinėje pakrantėje įsikūrusi gauja gamino „aukštos kokybės“ netikrus 500 eurų banknotus, nurodė policija.

„Manoma, kad šie pinigai buvo skirti įvairiai nusikalstamai veiklai, pavyzdžiui, narkotikams pirkti“, – sakoma pranešime.

Per operaciją, įvykdytą drauge su Katalonijos policija ir Europolu, „išardyta svarbiausia ir aktyviausiai veikusi laboratorija Europoje, skirta netikriems 500 eurų banknotams gaminti“, nurodė policija.

Tarp 12 areštuotų asmenų yra vyras, esą spausdindavęs netikrus banknotus, ir pagrindiniai netikrų pinigų platintojai.

Policija savo tyrimą pradėjo 2021 metais, pastebėjus cirkuliuojančių netikrų 500 eurų banknotų, panašių į tuos, kuriuos gamindavo vienas prieš dešimtmetį rytiniame Valensijos regione išardytas nusikaltėlių tinklas.

Tyrimas įsibėgėjo vieno įtariamų tinklo narių kaimynui priešais savo namus netoli Barselonos radus krepšį su 4,3 mln. netikrų eurų, sakė Katalonijos policijos kovos su pinigų padirbinėjimu skyriaus vadovas Sergi Sanchezas (Serdžis Sankezas).

Kai kurie banknotai buvo be „holografinio fragmento“, padedančio nustatyti pinigų tikrumą, sakė jis spaudos konferencijoje Madride, kur buvo pademonstruoti konfiskuoti banknotai ir mašinos.

Ispanijos banko teisininkas Jorge Ruizas (Chorchė Ruisas) sakė, kad padirbti banknotai yra „labai aukštos kokybės“ ir praktiškai neatskiriami plika akimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šakės ne šakės, be kablelio

Šakės ne šakės, be kablelio portretas
Visai blogai. Žiūrėk, pats nebankrutuok, o tai ilgai laižytis reikės.

LT

LT portretas
Tai blogai. Ukrainai šakės. O Lietuva bankrutuos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių