Irano revoliucinė gvardija: „Hamas“ politinis lyderis žuvo nuo trumpojo nuotolio sviedinio

  • Teksto dydis:

Irano revoliucinė gvardija šeštadienį pareiškė, kad Izraelis islamistų grupuotės „Hamas“ politinį vadovą Ismailą Haniyeh (Ismailą Haniję) nukovė „trumpojo nuotolio sviediniu“, paleistu iš už jo būsto Teherane.

„Ši teroristinė operacija buvo įvykdyta iš už gyvenamosios vietos ribų paleidus trumpojo nuotolio sviedinį su maždaug 7 kilogramų kovine galvute, sukėlusį stiprų sprogimą“, – sakoma Revoliucinės gvardijos pareiškime.

Jame priduriama, kad išpuolį „parėmė Jungtinės Valstijos“.

Katare gyvenęs I. Haniyeh, 2017 metais išrinktas „Hamas“ politiniu vadovu, žuvo trečiadienį prieš aušrą. Tuo metu jis viešėjo Irano sostinėje naujojo prezidento Masoudo Pezeshkiano (Masudo Pezeškiano) prisaikdinimo proga.

Iranas ir „Hamas“ pažadėjo imtis atsakomųjų veiksmų.

Revoliucinė gvardija pakartotinai pareiškė, kad už I. Haniyeh bus atkeršyta ir kad Izraelis sulauks „griežtos bausmės tinkamu laiku, tinkamoje vietoje ir tinkamu būdu“.

Izraelis, kuris atsisakė komentuoti I. Haniyeh nužudymą, anksčiau smogė „Hezbollah“ tvirtovei pietų Beirute.

Per tą smūgį žuvo Libano kovotojų grupuotės aukšto rango vadas, kurį Izraelis kaltina dėl savaitgalį Izraelio aneksuotose Golano aukštumose surengto mirtino raketų smūgio.

Irane po I. Haniyeh nužudymo sustiprėjo keršto reikalaujantys balsai.

Ultrakonservatyvus dienraštis „Kayhan“ šeštadienį rašė, kad atsakomosios operacijos turėtų būti „įvairesnės, labiau išsklaidytos ir neįmanomos užkardyti“.

„Šį kartą tarp taikinių bus tokie rajonai kaip Tel Avivas ir Haifa, strateginiai centrai ir ypač kai kurių pareigūnų, susijusių su pastaraisiais nusikaltimais, rezidencijos“, – teigiama leidinio straipsnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vinipuchas

Vinipuchas portretas
Koks siaubingas likimas.

Anonimas

Anonimas portretas
Gaila, ne broileris ar kaščejus..

Pofig

Pofig portretas
Tas urodas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių