Irane su COVID-19 siejamų mirčių skaičius perkopė 70 000

Irane patvirtintų su COVID-19 siejamų mirčių skaičius pirmadienį viršijo 70 000, per parą mirus rekordiniam skaičiui pacientų – 496 žmonėms, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Iranas yra smarkiausiai COVID-19 pandemijos paveikta Vidurio Rytų šalis ir šiuo metu kovoja su naujausia naujų sergamumo banga.

Remiantis pirmadienio duomenimis, iš viso šalyje registruota 70 070 mirties atvejų ir daugiau nei 2,4 mln. užsikrėtimų.

Anksčiau didžiausias paros mirčių skaičius registruotas lapkričio mėnesį, kai per parą mirė 486 žmonės.

Kai kurie pareigūnai pripažįsta, kad iš tiesų užsikrėtusiųjų gali būti gerokai daugiau.

Per visą pandemijos laikotarpį 82 mln. gyventojų turintis Iranas nebuvo įvedęs karantino.

Tačiau daugiau nei 300 Irano miestų, įskaitant sostinę Teheraną, buvo priskirti didžiausios rizikos vadinamajai „raudonajai zonai“, kur leidžiama dirbti tik pagrindinėms tarnyboms ir parduotuvėms.

Šiitiška respublika, kaip ir daugelis kitų šalių, tikisi, kad skiepijimo kampanija padės įveikti sveikatos krizę, tačiau vasario pradžioje prasidėjęs gyventojų skiepijimas vyksta lėčiau nei norėtų pareigūnai.

Pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nuo kampanijos pradžios suleista daugiau nei 824 tūkst. dozių vakcinos nuo COVID-19.

Irane jau pradėta šalyje sukurtos vakcinos nuo koronaviruso – COVIRAN – masinė gamyba, sekmadienį pranešė Turkijos valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Šalies pareigūnai į ją deda daug vilčių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių