Iranas pranešė apie didžiausią per parą mirčių nuo COVID-19 skaičių nuo balandžio

Iranas antradienį pranešė, kad šalyje per pastarąją parą mirė dar 121 žmogus, užsikrėtęs naujuoju koronavirusu.

Šis koronavirusinės infekcijos COVID-19 paros aukų skaičius yra didžiausias per daugiau nei du mėnesius.

Su daugiausiai gyvybių nusinešusiu COVID-19 protrūkiu Vidurio Rytuose kovojančios šalies Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Sima Sadat Lari antradienį per spaudos konferenciją pranešė, kad bendras koronaviruso aukų skaičius padidėjo iki 9 863.

Per parą fiksuotų naujų užsikrėtimo atvejų skaičius yra didžiausias nuo balandžio 11 dienos, kai buvo registruotos 125 mirtys.

S. S. Lari taip pat pranešė, kad per parą nustatyti dar 2 445 nauji užsikrėtimo koronaviruso atvejai. Per keturis mėnesius nuo COVID-19 protrūkio pradžios šalyje užregistruota iš viso 209 970 susirgimo atvejų.

Gegužės pradžioje per parą registruojamų mirčių skaičius šiitiškoje respublikoje buvo sumažėjęs, bet pastarosiomis savaitėmis vėl auga.

Irano skelbiami oficialūs COVID-19 skaičiai skeptiškai vertinami ir pačioje šalyje, ir užsienyje. Baiminamasi, jog tikrasis mirusiųjų skaičius gali būti gerokai didesnis.

Iranas nebuvo paskelbęs privalomo karantino koronaviruso plitimui sustabdyti, tačiau kovą buvo uždaręs mokyklas, atšaukęs viešus renginius ir uždraudęs judėjimą tarp 31 šalies provincijos.

Nuo balandžio Irane palaipsniui švelninami dėl epidemijos įvesti suvaržymai, stipriai paveikę sankcijų nualintą šalies ekonomiką.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių