Indonezijoje skaičiuodami rinkimų rezultatus mirė daugiau kaip 300 žmonių

  • Teksto dydis:

Skaičiuodami rinkimų rezultatus, Indonezijoje, oficialiais duomenimis, nuo balandžio vidurio mirė daugiau kaip 300 žmonių.

Valstybinė rinkimų komisija pranešė, kad tarp mirusiųjų yra 287 rinkimų komisijų nariai. Taip pat mirė 18 policininkų. Daugumos jų mirties priežastis yra visiškas išsekimas.

Indoneziją, kuri yra ketvirta didžiausia pasaulio šalis, turinti daugiau kaip 260 mln. gyventojų, sudaro daugiau kaip 17 000 salų. Rinkimai čia visad yra ir organizacinis iššūkis.

Indonezija balandžio 17-ąją rinko ir prezidentą, ir naują parlamentą. Be to, vyko vietos valdžios rinkimai. Iš viso balsus skaičiavo daugiau kaip 7 mln. žmonių.

Oficialūs galutiniai rinkimų rezultatai bus paskelbti gegužės 22-ąją. Ligšioliniai duomenys rodo, kad prezidento rinkimus aiškia persvara laimėjo dabartinis šalies vadovas Joko Widodas.

Indonezija yra trečia didžiausia pasaulio demokratija. Iš daugiau kaip 260 mln. gyventojų apie 90 proc. yra musulmonai. Ilgą laiką Indonezija buvo laikoma tolerantiško islamo modeliu. Tačiau pastaraisiais metais ir čia įtakos įgavo konservatyvios jėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių