Indonezijoje skaičiuodami balsus dėl pervargimo mirė beveik 100 žmonių

  • Teksto dydis:

Po visuotinių rinkimų Indonezijoje skaičiuodami balsus dėl pervargimo mirė mažiausiai 92 žmonės. Tai antradienį pranešė naujienų agentūra „Antara“, kuri remiasi šalies Centrinės rinkimų komisijos pirmininku Ariefu Budimanu.

Anksčiau buvo pranešta apie 54 mirusius ir 32 į ligonines paguldytus rinkimų komisijų narius.

Pasak A. Budimano, dar 374 žmonės skundėsi sveikatos problemomis dėl pernelyg didelio nuovargio po visą parą trukusio balsų skaičiavimo. Viena iš aukų tapo Molukų provincijos Adodo Molu miesto rinkimų komisijos vadovas, miręs per posėdį, skirtą rinkimų jo regione rezultatams susumuoti.

Kaip anksčiau pareiškė A. Budimanas, balandžio 17 d. surengti rinkimai buvo didžiausi pasaulyje. Indonezijos piliečiai rinko prezidentą, dvejų parlamento rūmų narius, taip pat vietos valdžios institucijų deputatus. Dėl mandatų kovojo 240 tūkstančių kandidatų, kurie pretendavo į 20 tūkstančių vietų. Rinkėjų aktyvumas siekė beveik 80 procentų. Didžiausioje pasaulyje musulmoniškoje valstybėje teisę balsuoti turi beveik 193 milijonai iš 260 milijonų šalies gyventojų. Indonezijoje buvo atidaryta daugiau kaip 813 tūkstančių rinkimų apylinkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių